Direktor obećao: I ja podnosim ostavku ako treba

Drvoprerađivači sarajevsko-romanijskog regiona deblokirali su nešto pre 14 časova raskrsnicu u Podromaniji kod Sokoca.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.04.2017.

14:26

Direktor obećao: I ja podnosim ostavku ako treba
Foto: Thinkstock

Nakon toga je počeo da se nesmetano odvija saobraćaj prema Sarajevu, Rogatici i Zvorniku.

Oni su se odlučili na deblokadu saobraćajnica posle pregovora kojima je dogovoreno da se u sredu u Šumskom gazdinstvu "Romanija" održi sastanak s direktorom "Šuma RS" Ristom Marićem i ministrom poljoprivrede Stevom Mirjanićem, na kome će biti razmotreni svi zahtevi drvoprerađivača.

Oni su dobili uveravanja Marića da će ispuniti sve njihove zahteve, stopirati sva imenovanja u ŠG "Romanija", te da je spreman da i sam podnese ostavku, ako to bude potrebno.

Drvoprerađiivači su jutros u 6.30 blokirali kamionima i bagerima raskrsnicu u Podromaniji, pa je nekoliko časova bio potpuno obustavljen saobraćaj prema Zvorniku, Rogatici i Sarajevu.

Prolaz je bio dozvoljen jedino kolima hitne pomoći.

Bio je to nastavak protesta od 18. aprila, jer nisu ispunjeni zahtevi drvoproizvođača da im se obezbedi dovoljna količina drvnog materijala za rad i da se onemogući nelegalan izvoz trupaca u Srbiju i Crnu Goru.

Drvoprerađivači su zatražili da se prilikom raspodele drvnog materijala prvo ugovore potrebne količine sirovine privrednim subjektima sa prostora sarajevsko-romanijskog i gornjo-drinskog regiona, kao i da prilikom konačnog definisanja količina nema zaključivanja pojedinačnih ugovora bez saglasnosti Udruženja drvoprerađivača.

Oni zahtevaju i smenjivanje direktora Javnog preduzeća "Šume Srpske" Riste Marića, koga su ranije optužili za "reketiranje", ali i druge kriminalne aktivnosti.

Marić je ranije odbacio sve optužbe, a u međuvremenu je obustavio isporuke drvnih sortimenata "Šuma Srpske" za 14 firmi, zbog sumnji da oni nezakonito trupce izvoze iz BiH.

Drvoprerađivači su se usprotivili i imenovanju Rajka Bulajića za direktora Šumskog gazdinstva "Romanija" Sokolac, protiv kojeg je podneto 11 krivičnih prijava za nezakonito poslovanje.

Marić je Bulajiću (SNSD) potpisao rešenje o imenovanju, pa je to demantovao.

Marić je u međuvremenu potpisao i rešenje o imenovanju Jovana Golijana, takođe iz SNSD-a, na to mesto, a da nije poništeno Bulajićevo rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: