Za 48 sati izgradio desetospratnicu

Indijski biznismen Harpal Sing jednom je obećao da će sagraditi deseteospratnicu za samo 48 sati i to obećanje je i ispunio.

Izvor: B92

Utorak, 04.12.2012.

10:10

Default images

"Hteli smo svima da pokažemo da je to moguće. Zgradu smo izgradili za samo 48 sati", rekao je Sing, prenosi Emirates 24/7.

Zgrada je izgrađena od montažnih materijala a u nju je ugrađeno čak 200 tona čelika. Izgrađena je u industrijskoj zoni koja se nalazi desetak kilometara od grada Čandigara u kome Sing ima i luksuzni hotel. Na zgradi je radilo više od 200 kradnika, inženjera i tehničara, a prva tri sprata su izgrađena za samo tri sata. Projekat su morali prethodno da odobre seizmolozi, budući da je reč o području koje je visokorizično kada je reč o zemljotresima. Video možete pogledati ovde youtu.be/EQI_qtsY_8Y

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: