Svet 0

05.05.2024.

19:30

"Na ivici kolapsa": Odlaze

Delegacija palestinskog militantnog pokreta Hamas napustiće večeras Kairo, gde su, u prisustvu posrednika iz SAD, Egipta i Katara, održani pregovori o primirju i oslobađanju talaca iz Gaze.

Izvor: Tanjug

"Na ivici kolapsa": Odlaze
Profimedia

Podeli:

Delegacija je dostavila svoj odgovor egipatskim i katarskim posrednicima i sada se vraća u Dohu na dalje konsultacije, saopštio je Hamas, a prenosi Tajms of Izrael.

Istovremeno, neimenovani zvaničnik je izjavio da će direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns hitno otputovati u Dohu, na razgovor sa premijerom Katara Mohamedom Al-Tanijem, pošto su pregovori o osolobađanju talaca "na ivici kolapsa", navodi Tajms of Izrael.

Portal prenosi da će razgovarati i o privremenom primirju. "Berns je na putu za Dohu, zbog hitnog sastanka sa katarskim premijerom, sa ciljem da se izvrši maksimalan pritisak na Izrael i Hamas da nastave da pregovaraju", naveo je taj izvor.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

23 h

Podeli: