Tadić: Još dva auto proizvođača

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da su u toku pregovori o dolasku još dve automobilske kompanije u Srbiju; Dinkić najavio ukidanje carine.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 06.05.2008.

15:24

Default images

Ukoliko te dve kompanije dođu u Srbiju, Srbija će biti zemlja u kojoj se proizvodi najveći broj automobila po stanovniku i postaće centar automobilske industrije u Evropi, rekao je Tadić.

On nije želeo da otkrije imena tih kompanija, a na pitanje da li se pregovara sa Folksvagenom je kazao da je to samo jedna od evropskih kompanija.

Tadić je, nakon potpisivanja sporazuma između Ministarstva ekonomije Mlađana Dinkića i predstavnika sindikata Grupe Zastava o isplati otpremnina i zaostalih zarada radnicima Zastave, kazao da Srbija može u narednih nekoliko godina da privuče tri proizvođača automobila.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je da će od 1. januara 2009. godine biti prepolovljene carine na uvoz svih automobila u Srbiju.

Dinkić je kazao da je to dogovoreno sa predstavnicima Fijata i dodao da bi na osnovu tog dogovora kroz dve godine trebalo da budu potpuno ukinute carine na uvoz vozila u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: