"Dva dana Srbija bila vest u turskim medijima"

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je Srbija dva dana vest u turskim medijima, što je dvostruko važno zbog investitora i turista

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2017.

10:07

Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Proširivanje sporazuma o slobodnoj trgovini, ali i odlične odnose predsednika Vučića i Erdogana, kako kaže, domaći privrednici ne bi smeli da propuste.

"To je šansa koja se ne sme propustiti", rekao je Ljajić za RTS povodom posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i potpisivanja 16 sporazuma o saradnji.

On je rekao da su realna očekivanja Razvojne agencije da će nakon potpisanih brojnih sporazuma i najave dolaska turskih investitora biti otvoreno 4.000 radnih mesta.

On je rekao i da nema zemlje koja ne želi da uspostavi saradnju sa Turskom koja ima 80 miliona stanovnika. "Radi se o ogromnom vrlo zahvalnom tržištu i ko bi mogao sebi da dozvoli takav luksuz da zanemari takve potencijale", kazao je Ljajić.

Govoreći o proširenom Sporazumu o slobodnoj trgovini, on je rekao da će razmena Srbije i Turske biti ove godine blizu milijarde evra, da je prošle godine bila 850 miliona evra.

Upitan da li će biti dovoljno junećeg mesa za izvoz u Tursku jer je potpisan sporazum za izvoz pet tona, on je rekao da Srbija već ima 6.000 tona goveđeg mesa viška za izvoz i da je interes naših proizvođača da više ulažu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: