Automobili

Sreda, 14.02.2024.

11:35

Svetska premijera: Stigla nova Škoda Octavia FOTO

Škoda je zvanično predstavila osveženi model Octavia, kao i najjaču RS varijantu istog modela.

Izvor: B92

Svetska premijera: Stigla nova Škoda Octavia FOTO
Foto: Škoda

Kada je u pitanju dizajn, češki proizvođač odlučio se za suptilne promene - kako su i sami rekli, neki elementi inspirisani su novim Superb modelom, ali uz "sportske" nijanse.
Osnovna varijanta. Foto: Škoda
Unapređena Octavia ima nove LED matrix farove koji izgledaju kao da se "tope". Zadnji deo je sličan kao i do sada, mada kupci imaju različite opcije kada su u pitanju zadnja svetla. Što se tiče enterijera, tu je opcionalni 13-inčni displej, dok je, kako su rekli, displej od 10 inča "već standard".
Osnovna varijanta. Foto: Škoda
Osveženi model dolazi u četiri varijante: Essence, Selection, Sportline and RS.
Osnovna varijanta. Foto: Škoda
Osnovna opcija ima pogonski sklop koji čini 85kW 1.5-litarski TSI motor, koji može biti uparen sa šestostepenim manuelnim ili sedmostepenim DSG automatskim menjačem.
Octavia RS. Foto: Škoda
Postoji mogućnost i 110 kW verzije, dok je verzija sa DSG-om uvek blagi hibrid, i to sve znači da osnovna verzija može imati 114KS i 220Nm ili 148KS i 250Nm.
Sportline varijanta. Foto: Škoda
U varijantama iznad osnovne, tu su 2,0-litarski motori - sa pogonom na sva četiri točka, tu je 2.0 TSI (150kW) sa automatskim menjačem, a najjača RS varijanta ima DSG uparen sa 195kW. Kod RS-a, tu su 261KS i 370Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Foto: Škoda
Dostupna su i dva 2-litarska TDI dizel motora - 85kW varijanta ima šestostepeni manuelni menjač, a 110kW verzija sedmostepeni DSG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: