Svet 0

16.05.2024.

14:10

Izrel napao ciljeve Hezbolaha na severoistoku Libana

Izraelske vazduhoplovne snage su protekle noći izvele udare iz vazduha na ciljeve u planinskom području na severoistoku Libana, blizu granice sa Sirijom, ali nema izveštaja o žrtvama.

Izvor: Beta

Izrel napao ciljeve Hezbolaha na severoistoku Libana
Profimedia

Podeli:

Televizija libanskog ekstremističkog Hezbolaha je javila da se napad dogodio oko ponoći i da su pogođena brda iznad naselja Brital, ali drugi detalji nisu otkriveni. Ta proiranska organizacija je danas saopštila da je ispalila desetine raketa tipa "kaćuša"na izraelske vojne pozicije u znak osvete.

Borci Hezbolaha su "pokrenuli napad sa više od 60 raketa 'kaćuša' na nekoliko izraelskih vojnih pozicija, uključujući one na Golanu koji je Izrael okupirao i anektirao", piše u saopštenju, preneo je Frans pres.

Napadnuto područje na severoistoku je uporište Hezbolaha i ključna ruta koja povezuje pozicije te organizacije u istočnom Libanu sa sirijskim planinama Kalamun, gde je Hezbolah takođe prisutan. Izraelski napad dogodio se nekoliko sati pošto je Hezbolah saopštio da je napao dronovima punim eksploziva izraelsku vojnu bazu kraj grada Tiberijesa.

To je napad koji ide najdublje u izraelsku teritoriju od početka razmene vatre na izraelsko-libanskoj granici dan posle izbijanja rata Izraela i Hamasa 7. oktobra prošle godine.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: