Aktuelno 62

16.05.2024.

11:44

Bejbi Lazanja neće novac od države, evo šta traži da se uradi FOTO

Bejbi Lazanja objavio je da ne želi da prihvati 50.000 evra koje mu daje hrvatska vlada zbog uspeha na ovogodišnjoj Evroviziji.

Izvor: B92.net

Bejbi Lazanja neće novac od države, evo šta traži da se uradi FOTO
EPA-EFE/JESSICA GOW

Podeli:

On se nakon vesti o ovoj novčanoj nagradi države oglasio na Instagramu i pozvao Vladu da novac daruje onima kojima je potrebniji.

"Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi od 50.000 evra. Ipak, taj novac ja ne mogu prihvatiti. Prvi razlog, najvažniji i dovoljan, jeste to što ima mnogo drugih pojedinaca i organizacija kojima će ovaj novac mnogo više pomoći. Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u ime mene i Vlade Hrvatske donira 25.000 evra Institutu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju sa dnevnom bolnicom "Mladen Ćepulić". Ostalih 25.000 evra želim da doniram Institutu za dečju hematologiju, onkologiju i transplantaciju hematopoetskih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala", napisao je Lazanja na svom profilu na Instagramu.

Podsetimo, Vlada Hrvatske odlučila je da nagradi Bejbi Lazanju sa 50.000 evra, nakon što je briljirao na ovogodišnjem Evrosongu i osvojio drugo mesto. To je saopštio tehnički premijer Andrej Plenković na sednici Vlade.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Podeli: