FIAT 500L Abarth sa 165 ks?

Na osnovu fotografije test prototipa, izgleda da FIAT priprema sportsku verziju modela 500L, koju će pokretati 1.4 litarski motor sa 165 ks.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 02.11.2012.

08:55

Default images

Tokom prvih novinarskih prezentacija i testova, svi koji su vozili FIAT 500L isticali su njegove mnogobrojne kvalitete, u koje nisu spadale i sportske karakteristike u vožnji. FIAT je odlučio da ih demantuje tako što će u ponudu uvrstiti i sportsku verziju ovog automobila.

Kako prenosi italijanski magazin Auto Edizione, koji je pri uspeo da fotografiše prototip tokom testiranja, najsnažniji FIAT 500L imaće ispod haube isti motor koji se koristi u modelu Abarth Grande Punto.

Na osnovu onog što piše na vratima prototipa, reč je o 1.4 litarskom MultiAir Turbo DDCT agregatu sa 123 kW/165 ks. Pretpostavlja se da bi motor mogao biti uparen sa menjačem sa duplim kvačilom, koji se koristi u modelima Alfa Romea.

S obzirom da je reč o nezvaničnoj informaciji, treba je uzeti sa rezervom. U slučaju da je vest tačna očekujemo da se FIAT oglasi sa zvaničnim detaljim o ovom modelu i eventualnom datumu lansiranja.

Vozili smo FIAT 500L.

Pročitajte više o FIAT-u 500L u našem specijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: