Automobili

Ponedeljak, 08.09.2008.

12:10

Mali gradski auto iz BMW-a 2011.

BMW razvija poseban projekat kreiranja malog gradskog automobila, koji bi u isto vreme bio veoma prijateljski nastrojen prema okolini.

Izvor: B92

Default images

Automobil će biti tek 3,6 metara dug, sa motorom smeštenim napred i prednjim pogonom.

Motor je izdanak BMW-ove Efficient Dynamics tehnologije koja uključuje korišćenje energije kočenja, Start-Stop sistema a uparen je sa automatskim menjačem.

Pored ove, planira se i proizvodnja čisto „električne“ verzije. Plan je da se novi „mališan“ iz BMW-a na tržištu pojavi 2011. godine.

BMW nastoji da oformi novu marku, a „City Car“ mogao bi da bude njen rodonačelnik. U planu je čitava gama u koju bi sem „standardne“ verzije sa troje i petoro vrata ušli i SUV, roadster i karavan.

Naravno, motori bi bili male zaperemine, a tu je i hibridni pogon sa litijum-jonskim baterijama. BMW City Car biće baziran na platformi Minija, a za očekivati je da motori budu „dobijeni“ iz Fiata.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: