Automobili

Nedelja, 20.08.2023.

10:54

Prekretnica! Stigao je prvi električni Lamborghini FOTO

Koncept Lanzador EV ima 1.341 KS i najavljuje produkcijsku verziju.

Izvor:

Prekretnica! Stigao je prvi električni Lamborghini FOTO
Foto: Lamborghini promo

Lamborghini je predstavio svoj prvi automobil na struju. Za sada je to samo koncept, ali kako kažu u italijanskom proizvođaču, serijski model stiže na tržište 2028. i, iako će imati električni pogon, biće konkurent Ferrariju Purosangue.

To znači da govorimo o krosoveru sa konfiguracijom 2+2 sedišta u kabini. Hrabar stil, futuristička kabina i što je najvažnije, zapanjujuća izlazna snaga od 1.341 konjskih snaga garantuju da će se i te kako uklopiti sa drugim Lamborghinijevim modelima, bez obzira imali oni konvencionalni motor ili ne.

Automobil ima pogon na sva 4 točka, i tu se specifikacije zavšavaju - sasvim dovoljno za jedan konceptni automobil od čije produkcijske verzije nas dele više od četiri godine.
Foto: Lamborghini promo
Lanzador koncept je najnoviji dokaz takozvane "dekarbonizacije" italijanskog proizvođača, smera u kome će se Lamborghini kretati u bliskoj budućnosti.

Za početak, svaki Lambo će na neki način biti elektrifikovan do kraja 2024. godine, a Lanzador će stići 2028. kao četvrti model u liniji proizvođača automobila (i njegov prvi EV).
Foto: Lamborghini promo
Serijski Lanzador će se proizvoditi u blizini sedišta kompanije u mestu Sant'Agata Bolonjeze, a Lamborhini planira da zaposli dodatne radnike kako bi podržao razvoj i proizvodnju EV-a.

Cena je očigledno daleko od finalizacije, ali s obzirom na to da najjeftiniji Lambo trenutno košta preko 200.000 evra i da je ovde u pitanju električni automobil, ne treba očekivati da će Lanzador biti "pristupačan".
Foto: Lamborghini promo
Foto: Lamborghini promo
Foto: Lamborghini promo
Foto: Lamborghini promo
Foto: Lamborghini promo
Foto: Lamborghini promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: