Petak, 05.08.2022.

09:50

Na prodaju legendarni Porsche koji je vozio Pol Voker, procenjuje se na milion dolara FOTO

Redak primerak Porschea tragično nastradale zvezde filmskog serijala Fast & Furious ide na aukciju.

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Na prodaju legendarni Porsche koji je vozio Pol Voker, procenjuje se na milion dolara FOTO
Foto: Mecum Auctions

Krajem avgusta, automobil će se naći na akuciji kuće Mecum Auctions, koja prognozira da će verovatno postići cenu veću od milion dolara. U pitanju je Porsche Carrera RS 2.7 iz 1973. godine, proizveden u svega 1580 primeraka.

Radi se o jednom od najpoželjnijih kolekcionarskih Porschea, što je u kombinaciji sa vlasništvom slavne osobe garant postizanja rekordne cene. Očekuje se da će svojevremeno najbrži nemački automobil izazvati ogroman interes.
Foto: Mecum Auctions
To je inače model koji je proslavio spojler "duck tail". Pokreće ga 2.7 litarski 6-cilindarski motor sa 210 KS.

Opremljen Boschovim mehaničkim ubrizgavanjem goriva i 5-brzinskim menjačem, ovaj automobil čini vrh piramide Porscheovih klasika.

O ovom automobilu Voker je govorio i tokom gostovanja kod Džeja Lenoa 2011. godine, a kupio ga je preko interneta, na neviđeno. Galeriju fotografija i opis automobila možete videti ovde

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: