Diskretno osvežena Fabia predstavljena u Ženevi

Češki proizvođač automobila Škoda predstavila je na Sajmu automobila u Ženevi osveženu verziju svog popularnog malog modela Fabia.

Izvor: B92

Sreda, 07.03.2018.

18:45

Diskretno osvežena Fabia predstavljena u Ženevi
Foto: Newspress

Iako samo najzagriženiji ljubitelji ovog modela mogu na "prvu loptu" da primete razlike u odnosu na prethodni model, one zaista postoje.

Farovi i zadnja svetlosna grupa su doživeli suptilne promene, usklađeniji su sa linijom vozila, a dobili su i snažniju LED tehnologiju.
Duga svetla se automatski prebacuju na spuštena kada detektuju dolazak automobila iz suprotnog smera. Sigurnosni paket čine i detektor slepog ugla i upozorenje za saobraćaj sa zadnje strane automobila.

Prvi put Fabia dolazi i sa 18-inčnim alu felnama, ali će one biti dostupne samo za hečbek, ne i karavansku verziju.
Foto: Newspress
Blago su promenjeni i branici, ali skoro pa neosetno u odnosu na raniju verziju. Nisu čak dobili ni neku praktičniju izmenu.

Što se tiče enterijera, multimedija sada ima 6.5-inčni displej osetljiv na dodir sa povezivanjem Bluetooth, USB i SD karticom.
Apple CarPlay, Android Auto i MirrorLing u paketima iznad osnovnog Swing (Swing Plus i Amundsen).

Škoda je u kabini obezbedila sada i dva USB ulaza za putnike na zadnjoj klupi, kao i držač za tablet. Takođe, sva stakla imaju finkciju spuštanja na jedan dodir.
Što se tiče pogonskih jedinica, Škoda je razočarala što opet u ponudi nema 1.5-litarskog TSI, a ne pominje se ni 1.4-litarski TDI dizel agregat.

Tu su i dalje trocilindarski 1.0-litarski MPI sa 60 ili 75 KS, te 1.0-litarski TSI sa 95 ili 110 KS. TSI turboagregati dolaze u kompletu sa partikularnim filterom kako bi bile "čistije".
Najjača verzija od 110 KS može da bude uparena sa sedmostepenim automatikom sa dvostrukim kvačilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: