Čim se uvede novo pravilo za sankcionisanje prekršaja, pojave se i oglasi sa "ometačima" VIDEO

Čim se uvede neko novo pravilo za bezbednost saobraćaja ili sankcionisanje prekršaja, pojave se i oglasi sa ometačima i drugim trikovima koji omogućavaju da se zaobiđe zakon. Upravo to se desilo nedavno i sa uvođenjem sistema "Oko sokolovo".

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2020.

12:15

Čim se uvede novo pravilo za sankcionisanje prekršaja, pojave se i oglasi sa

Međutim, još već problem za bezbednost saobraćaja predstavljaju dodaci čija je namena da premoste alarm koji upozorava na nevezan pojas u automobilu.

Pored toga, na oglasima se pojavljuju i nehomologovane zaštitne kacige za motocikliste i bicikliste, koje ne predstavljaju adektvatnu zaštitu i mogu da ugroze živote u slučaju pada vozača sa dvotočkaša.

Zbog toga je iz Komisije za strategiju realizacije bezbednosti saobraćaja stigla inicijativa da se takvi oglasi uklone.

Da li je ova inicijativa dala rezultate i šta je sa oglasima u kojima se reklamiraju proizvodi koji negativno utiču na bezbednost saobraćaja - poput sprave koja ima za cilj da "prevari" upozorenje na nevezani sigurnosni pojas - pogledajte u prilogu TV Prva:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: