Džordž Kluni narator u filmu o životu bivšeg predsednika Izraela

Oskarovac Džordž Kluni biće narator u filmu o životu bivšeg predsednika Izraela, dobitnika Nobelove nagrade za mir Šimona Peresa, javljaju izraelski mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2018.

11:52

Džordž Kluni narator u filmu o životu bivšeg predsednika Izraela
Foto: Getty

Premijera filma "Nikad nemoj prestati da sanjaš: Život i legat Šimona Peresa" producentske kuće Morija filmovi (Moriah Films), u okviru Centra Simon Vizental, najavljena je za jun u Njujorku.

Kluni je već snimio svoje pripovedanje pre nekoliko nedelja i sastao se s rabinom Marvinom Hierom, direktorom centra.

Režiser i producent je Ričard Trank, kome je uspelo da snimi 50 sati intervjuua s Peresom u mesecima koji su prethodili Peresovoj smrti 2016. godine.

U filmu se pojavljuju bivši predsednici SAD Džordž Buš mlađi, Bil Klinton i Barak Obama, kao i premijer Izraela Benjamin Netanjahu, bivši britanski premijer Toni Bler i američka glumica i pevačica Barbara Strejsend, koja je 2013. godine bila na proslavi Peresovog 90. rođendana. Pevala mu je jevrejsku molitvu Avinu Malkeinu (Naš otac naš kralj).

U filmu koji će biti prikazan 13. juna u Centru Kenedi u Vašingtonu Obama će se osvrnuti na prvi sastanak s Peresom dok je još bio senator.

"Gracioznost s kojom me je primio, istinski interes za moju kampanju, stepen do koga je izrazio nadu da ta vrsta optimističke politike koju sam ja pokušavao da predstavlja jeste nešto što se može kopirati i usvojiti na Bliskom istoku, posebno moj apel mladima - bio je to mislim veliki laskav trenutak za mene", rekao je Obama.

Trank je režirao filmove o ocu cionizma Teodoru Herclu, lovcu na naciste Simonu Vizentalu i Vinstonu Čerčilu. Oskara je dobio za dokumentarni film "Dug put kući" iz 1997. o jevrejskim izbeglicama nakon Holokausta u Drugom svetskom ratu do osnivanja države Izrael.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: