Pad prometa turizima u Novom Sadu: Gosti dolazili iz Nemačke, Austrije, Indije...

U Info centru Turističke organizacije Novog Sada, navode da je u decembru primetan znatno manji broj turista, što i nije tako čudno budući da se tokom tog perioda beležio rekordan broj obolelih od koronavirusa.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2021.

10:03

Pad prometa turizima u Novom Sadu: Gosti dolazili iz Nemačke, Austrije, Indije...

Prema podacima Turističke organizacije Novog Sada, u decembru grad su u najvećoj meri posećivali turisti iz svih krajeva Srbije, a bilo je gostiju iz Nemačke, Austrije, Slovenije, Francuske i Indije. Međutim, pad prometa turizma u Novom Sadu je u rangu pada svih evropskih destinacija, prenosi RTV.

"Stranih turista ima najmanje jer generalno su i granice zatvorene, avio saobraćaj praktično ne cirkuliše kao što je cirkulisao u pre-kovid periodu, sa nekih destinacija čak i nemamo nekih direktnih letova kao i pre", kaže Tihana Putin, Turistička organizacija Novog Sada.

Prethodne godine odmah nakon okončanja vanrednog stanja započete su dve kampanje sa ciljem privlačenja većeg broja turista. Obe kampanje privukle su veliko interesovanje, a u planu je da traju do sredine ove godine.

"Pre svega kampanja "Plati dve noći, boravi tri noći", imaju veliki broj zainteresovanih i sami hotelijeri su nam negde skrenuli pažnju da je to dobro uticalo na njihov promet, i da žele da se ta kampanja nastavi i dalje. Kampanja "52 vikenda" će trajati dobar deo ove godine, ona praktično podrazumeva kako da provedete predstojeći vikend u Novom Sadu i okolini", kaže Tihana Putin, Turistička organizacija Novog Sada

Iz Turističke organizacije ove godine očekuju dobru posećenost domaćih i stranih turista, jer mnoga predviđanja ukazuju na značaj imunizacije putem sve masovnije vakcinacije, koja će uticati na povećan broj putovanja u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: