Beograd - Društvo - B92 Lokal

U Beogradu neće biti deponija za odlaganje građevinskog otpada

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je danas da deponija za odlaganje građevinskog otpada u prestonici neće ni biti, već da su planski određene tri lokacije za njihovu preradu.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Depositphotos/bzyxx
Foto: Depositphotos/bzyxx

On je precizirao da je građevinski otpad potreban za nasipanje puteva ili druge slične radove, te da interes grada nije formiranje novih deponija za bilo koju vrstu otpada.

"Postoje tri planske lokacije u gradu za reciklažu građevinskog otpada. Jedna lokacija je u naselju Umka, druga ka neselju Slanci i treća kod pomenute bare Reva. Svaka od tri lokacije je planski definisana i ponavljam da nijedna od njih nije deponija već privremena pozicija za reciklažu neopasnog građevinskog otpada ", naveo je Stojčić za Beogradsku hroniku, a preneo Beoinfo.

On je istakao da je problem opšta kultura građevinaca koji odlažu građevisnki otpad na površinama koje nisu predviđene za tu namenu. To je, kako je rekao, nedopustivo i sve nadležne inspekcije, kao i komunalna milicija uključene su u taj problem.

"Najdalje za tri meseca ćemo uvesti vrlo strogu kontrolu s jasnim dokazima gde je završio građevisnki otpad. Da li je prerađen ili nije. Bukvalno ćemo znati adresu gde je otpad sa jednog objekta završio", najavio je glavni gradski urbanista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.