Ljubimac na B92.net

Klepetan i Malena ponovo zajedno

Jedna od najlepših ljubavnih priča životinjskog sveta danas je dobila svoj novi nastavak.

Izvor: vecernji.hr
Podeli
Foto: YouTube screenshot
Foto: YouTube screenshot

Nakon sedam meseci boravka u toplijim afričkim krajevima, Klepetan se još jednom vratio svojoj rodi slomljenog krila - Malenoj u ljubavno gnezdo na krovu škole u Brodskoj Varoši.

Bio je izmoren nakon 13.000 kilometara dugog leta iz južne Afrike. Roda se pre obično vraćala između 24. i 28. marta, ali poslednjih godina obično kasni, a lani je kasnio čak dve nedelje.

Školski domar u penziji Stjepan Vokić, koji više od 20 godina brine o Malenoj, očekivao ga je tek sledeće nedelje.

"Mislio sam da će doći posle nedelje, zbog ovog lošeg vremena. Ali bolje što je ovako ispalo. Malena je još bila u garaži, nije navikla da izlazi po ovakvoj hladnoći. Sinoć je do 22 sata bila napolju pa sam je skinuo. Klepetan je jadan došao gore u gnezdo, pa kad je video da je nema, sišao je na igralište i počeo da kupi granje. Bio je sav prljav i crn. Kada sam izneo Malenu, odmah su počeli da se maze", kaže on.

Klepetanov sin, koji se dve prethodne godine takođe vraćao, ovaj put još nije došao. Vokić ga očekuje svaki dan. Idućih meseci Vokića čekaju stalni odlasci po ribu na dvadesetak kilometara udaljene ribnjake. Ti će odlasci postati još intenzivniji kada na svet dođe još jedna "garnitura" potomaka zaljubljenog para.

Iako zna da će mu ionako tanak kućni budžet sada biti opterećen dodatnim izdacima, nije mu žao, jer je tokom svih ovih godina Malenu i Klepetana zavoleo kao svoju decu. Njih troje su toliko dugo zajedno da su već postali zavisni jedni od drugih.

Vesti

Ovaj pas se boji svega, osim letenja /VIDEO

Buldog Bentli jedan je od najplašljivijih pasa koje ćete upoznati. I dok su nekima čudni njegovi strahovi, drugima su smešni. Ipak, ono što je zanimljivo, jeste da uživa u letenju helikopterom. Ovo je njegova priča.

Vesti subota 31.03. 14:26 Komentara: 4

Ovaj mačak pruža najbolje masaže na svetu / VIDEO

Svaki vlasnik mačaka zna koliko ove životinje vole da "mese" svoje ljude. Ipak, jedan mačak to radi toliko predano da je svojom veštinom oduševio sve mačkoljupce. Na vide- snimku koji je Bored Panda objavio na Fejsbuku može se videti kako devojka leži na krevetu, dok joj gospodin Hilingpos (eng. Healingpaws, "šape koje leče") nežno masira leđa. Verujemo da će svaki mačkar posle ovog snimka poželeti da se šape ovog vrednog masera nađu i na njegovim leđima!

Vesti četvrtak 29.03. 14:15 Komentara: 4

Belgijska ovčarka koja je član vatrogasne brigade u Nišu / VIDEO

Ne pitaju za vreme i uslove u kojima spasavaju, a mnogobrojni su oni kojima pomažu. Ali šta se dešava kada je vatrogascu spasiocu potrebna pomoć? Ko je taj koji prvi uskače i u traženju nestalih pomaže? U prilogu emisije „Eksploziv“ upoznajte Di, osmogodišnju belgijsku ovčarku koja ima nepogrešiv njuh za spasavanje ljudi i član je vatrogasne brigade u Nišu.

Vesti četvrtak 29.03. 10:30 Komentara: 10
strana 1 od 40 idi na stranu