Ljubimac na B92.net

Da oni nisu zalajali dogodila bi se prava tragedija VIDEO

Pse često nazivamo najboljim prijateljima i svojim spasiocima, a priča koja sledi jedna je od onih koje upravo potvrđuju te tvrdnje.

Izvor: B92, Index
Podeli
Ilustracija / Foto: innervision/depositphotos
Ilustracija / Foto: innervision/depositphotos

Morin Hetčer je doživela moždani udar za vreme tuširanja. Kada su njeni psi Bela i Sedi shvatili šta se dogodilo, istrčali su iz kuće i lajanjem počeli da dozvaju komšije.

Morin je izjavila da nije mogla da se pomeri, pa je svojim ljubimcima rekla da joj je potrebna pomoć.

Pametne životinje su istrčale i komšinici pokazale šta se dogodilo, a ona je odmah pozvala hitnu pomoć. Nadzorna kamera na ulaznim vratima snimila je ceo događaj.

Na snimku kamere sa ulaznih vrata kuće vidi se i čuje kako psi glasnim lajanjem dozivaju nekoga upomoć. Oni su lajali i lajali kako bi neko konačno došao i pomogao njihovoj vlasnici, koja je ležala u ozbiljnim bolovima.

Na snimku se, potom, vidi kako jedna žena ulazi u kuću, a potom i hitna pomoć kako nesrećnu ženu iz nje iznosi.

Psi su i ovoga puta pokazali koliko mogu da budu dobri prijatelji čoveka i koliko mogu da birnu o nama, jer da psi nisu bili uporni u dozivanju pomoći ova priča je mogla da ima mnogo tragičniji kraj.

Psi

Kod štenaca je opasno odbijanje hrane. Evo zašto se to dešava

Gotovo svi psi povremeno gube apetit. Ukoliko to traje dan-dva, nemate prevelikog razloga za zabrinutost. Međutim, kada se radi o štencima, situacija je drugačija. Naime, mladi psi imaju mnogo manje rezervi masti, pa svako odbijanje hrane koje traje duže od 12 sati zahteva veterinarsku pomoć.

Psi subota 23.02. 13:33 Komentara: 2

Pseći šou u Novom Sadu VIDEO

Ovaj produženi vikend, koji je u celoj zemlji pratilo i lepo vreme, mnogi su iskoristili za boravak u prirodi sa porodicom i prijateljima. Na kraju vikenda, Novosađani su nedeljno popodne iskoristili i za to da se pohvale svojim kućnim ljubimcima. Naime, u centru Novog Sada juče se birao najlepši, najbolje obučen i najvaspitaniji pas.

Psi ponedeljak 18.02. 11:30 Komentara: 10

Dron pronašao odbeglog psa

Pas rase border koli pronađen je i spasen u volonterskoj spasilačkoj misiji dronom, pošto je pobegao i izgubio se kada ga je udario automobil u blizini mesta Laneli bič u Velikoj Britaniji.

Psi nedelja 17.02. 19:15 Komentara: 4
strana 1 od 16 idi na stranu