Lojalni i neustrašivi: Ovo su najbolji psi čuvari

Ako niste ljubitelji nežnih i malih pasa koji samo žele da se maze i pronađu mesto u vašem krilu za sebe, nego tražite i neustrašivog i vernog psa čuvara, razmislite o nekoj od ovih pasmina...

Izvor: Index.hr

Utorak, 28.01.2014.

17:57

Default images

1. Nemački ovčar

Vrlo cenjeni kao policijski, vojni i ostali radni psi, nemački ovčari su vrlo zaštitnički raspoloženi i prema svom ljudskom čoporu. Prvobitno uzgajani za čuvanje ovaca, ovi su se psi pokazali kao vrlo inteligentni, odani i zaštitnički raspoloženi.

2. Rotvajler

Od samog pogleda na ovog mišičavog, snažnog i moćnog psa provalnici će pobeći glavom bez obzira. Vrlo je lojalan porodici i sumnjičav prema nepoznatim ljudima dok ih propisno ne upozna.

3. Doberman

Izuzetno inteligentan, snažan i atletski građen, doberman ima fantastične predispozicije za dobrog čuvara. Međutim, treba imati na umu da se smatra i jednom od najopasnijih pasmina.

4. Bulmastif

Cenjena pasmina nastala ukrštanjem buldoga i mastifa, impozantne pojave, koja će uplašiti svakog nepozvanog gosta. Velik je i snažan i bez problema će oboriti provalnika i zadržati ga dok ne dođe pomoć.

5. Američki stafordski terijer

Nabijen i snažan za svoju veličinu, staford je topao i pouzdan član porodice, koji se pretvara u neustrašivog borca kada mu je čopor ugrožen.

Image courtesy of tiverylucky / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: