Kultura

Petak, 14.10.2022.

12:26

Nerešen jezivi slučaj inspirisao najnoviju seriju na Netfliksu, počinitelj nikada nije pronađen

Nakon jezivog Dahmera, na netfliks je stigao "Posmarač". Serija je zasnovana na istinitom događaju koji do dana današnjeg nije rešen, a prati živote jedne normalne dobrostojeće četvoročlane porodice.

Izvor: B92

Nerešen jezivi slučaj inspirisao najnoviju seriju na Netfliksu, počinitelj nikada nije pronađen
Foto: Profimedia

Radnja serije dešava se oko porodice Brenok, nakon što odluče da se presele iz Njujorka u "mirno" predgrađe u Nju Džerziju. Početak njihove agonije nastaje nakon prvog anonimnog pisma koje su dobili, a potpisano je sa "The Watcher".

Tvorac pisama do danas nije pronađen, a u međuvremenu su se pojavile razne teorije o mogućim krivcima. Neke su uključivale čak i same članove porodice Brenok. Za njihovu priču se saznalo 2018. godine, a ekranizov ju je Ryan Murphy, kreator popularne serije American Horror Story. U seriji glume Mija Farou, Naomi Vots, Bobi Kanavale i Dženifer Kulidž.

Maria i Derek Brenok kupili su kuću koja je izgledala kao dom iz njihovih snova. Kuću u Nju Džerziju platili su 1.3 miliona dolara i odmah su angažovali građevinare i počeli sa radovima kako bi što pre mogli da se usele u nju sa svojih dvoje dece.

Međutim, čim su radovi počeli, počele su da se događaju čudne stvari. Jedne večeri Derek je uočio pismo u poštanskom sandučetu. Čudnim rukopisom na pismu je bilo napisano da je namenjeno "novim vlasnicima kuće", a unutar koverte nalazila se napisana poruka. To je bilo prvo u seriji jezivih pisama koja su stizala na njihovu adresu.

"Najdraže nove komšije s adrese 657 Boulevar, želim vam dobrodošlicu. 675 Boulevar moja porodica posmatra već vekovima i sad, kad se približava svom 110. rođendanu, došao je red na mene, zadužen sam za posmatranje i čekanje drugog dolaska. Moj deda je posmatrao kuću 1920-ih, moj otac 1960-ih. Sad je moje vreme", pisalo je u jezivom pismu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

22 h

Podeli: