"Zlatnu značku" ove godine dobila je Violeta Dimitrić

Violeta Dimitrić nagrađena je "Zlatnom značkom" za 2020. godinu za doprinos kulturi kroz medije. "Pločnici snova" zbirka je poezije koja je prevedena i na engleski jezik.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2020.

14:33

Foto: Printskrin TV Prva

"Naši snovi su nešto što svi želimo da dosegnemo. Nekada su ti snovi upozorenja, a nekada su ti snovi ono što možemo da realizujemo. Upravo to je ono što ja radim čitavog života, trudim se da srpsku kulturu, odnosno generalno kulturu, promovišem kroz medije, i zbog toga je usledila i ova značka", navela je Dimitrić gostujući u "150 minuta" na TV Prva.

Noseća poema njene zbirke je poema "Umiruća ljubav". Govoreći o tome šta joj je životni moto, ona je rekla:

"Da stvaramo, da nešto uredimo što će doneti boljitak svima nama, pogotovo mi koji radimo u medijima. Velika je odgovornost jer ono što mi radimo i pričamo publika usvaja", objasnila je ona.

Nagrada "Zlatna značka" dodeljuje se za doprinos kulturi kroz medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: