Sidnejska kompanija zatvorila Beogradski festival igre

Spektakularnim nastupom na sceni Sava Centra, Sidnejska kompanija zatvorila je sinoć Beogradski festival igre.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 05.04.2018.

09:00

Sidnejska kompanija zatvorila Beogradski festival igre
foto: Ljubaznošæu Beogradskog festivala igre

Cenjeni i svetski priznati ansambl izveo je pred beogradskom publikom tri koreografije: "Gnu" australijske koreografkinje Gabrijel Nenkivel, "Pun mesec" tajvanskog koreografa Čeng Cung Lunga i "Svetlost mraka" Rafaela Bonačele.

Dan ranije, novosadska publika je takođe imala prilike da vidi pleseča Sidnejske kompanije u izvođenju dva od tri komada: "Gnu" i "Pun mesec".

U ovogodišnjem izdanju Beogradskog festivala igre, publiku su oduševile ponovne izvedbe Dimitrisa Papajoanua, "Kompanije Kristijana Ingimarsona" i "Baleta Trokadero od Montekarla ", ali i koreografije trupa koje su po prvi put gostovale u našem regionu, poput Sidnejske kompanije, Baleta Hongkonga i izraelske kompanije Vertigo.

Uspešna saradnja Beogradskog festivala igre i kompanije VIP Mobile rezulturala je još jednim vrhunskim programom, cenjenim imenima iz sveta igre, unapređenom produkcijom i, što je najvažnije, porastom interesovanja publike i medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: