Prva repriza "Orfeja" 26. januara u Madlenijanumu

Prva repriza opere "Orfej", remek-dela Klaudija Monteverdija, u izvođenju solista, hora i baroknog orkestra Nove beogradske opere, zakazana je za 26. januar na sceni zemunskog pozorišta "Madlenijanum".

Izvor: B92
Podeli
foto: Madlenianum/promo
foto: Madlenianum/promo

Premijerno predstavljena u Srbiji i Beogradu 18. novembra 2017, barokna opera "Orfej" je imala izuzetno dobar prijem i kod publike i kritičara.

Nakon kompletno rasprodate premijere, u petak, 26. januara "Orfej" se ponavlja pred beogradskom publikom, a povodom Dana Madlenijanuma. Solisti su priznati mladi umetnici, među kojima se ističe Nikola Diskić u naslovnoj ulozi.

Režiju potpisuje nagrađivani nemački reditelj Danijel Pfuger, a Baroknim orkestrom Nove beogradske opere diriguje sa čembala Predrag Gosta.

Dramaturg je naša poznata barokna solistkinja Marijana Mijanović, a kostime i scenografiju radila je Tijana Trailović.

Karte su već uveliko u prodaji na blagajnama Madlenijanuma i Muzeja Cepter (Zepter), po ceni od 1.000 dinara. Penzioneri i studenti imaju popust od 50%.

Aktuelno

Još jedan koncert JapaLkana u Beogradu!

Zbog velikog interesovanja publike, japanska muzička grupa "JapaLkan" održaće još jedan koncert balkanske muzike "Srpski koncert - voljenoj srpskoj zemlji", u subotu 20.01. od 19h u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica. Karte se bez prethodne rezervacije mogu preuzeti na blagajni UK Rakovica od četvrtka 18.01. do popunjenosti.

Aktuelno četvrtak 18.01. 15:15 Komentara: 0

Titula se vraća u Srbiju: EXIT je i zvanično najbolji evropski festival

EXIT je zvanično najbolji festival Evrope, objavljeno je sinoć na dodeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji! EXIT je pobedio u glavnoj kategoriji u konkurenciji sa vrtoglavih 350 festivala iz više od 35 zemalja, uz preko milion glasova publike i mišljenje stručnog žirija sastavljenog od najeminentnijih ljudi svetske muzičke industrije.

Aktuelno četvrtak 18.01. 10:25 Komentara: 7

Paolo Sorentino: Svi moji filmovi su neka vrsta greške

Italijanski reditelj Paolo Sorentino održao je na festivalu "Kustendorf" radionicu za studente i mlade autore, koji su imali mnogo pitanja za slavnog autora o njegovoj poetici, pisanju, vizuelnom aspektu filmova "Velika lepota ", "Mladost ", "Div", "Posledice ljubavi ", ali i o reakcijama na seriju "Mladi papa" i zašto se režiseri danas okreću serijama.

Aktuelno sreda 17.01. 13:48 Komentara: 2

Premijera Šostakovičeve simfonije u Srbiji

Beogradska filharmonija i dirigent Kristijan Mandeal prvi put u svojoj istoriji izvode ogromnu Šostakovičevu IV simfoniju, što je ujedno i premijera ovog dela na domaćoj sceni, u petak 19. januara (Kolarac, 20h). Koncert otvara prvi violončelista Beogradske filharmonije Aleksandar Latković, koji nastupa kao solista pred svojim orkestrom u izvođenju Bokerinijeve kompozicije.

Aktuelno sreda 17.01. 13:10 Komentara: 0
strana 1 od 88 idi na stranu