Prva repriza "Orfeja" 26. januara u Madlenijanumu

Prva repriza opere "Orfej", remek-dela Klaudija Monteverdija, u izvođenju solista, hora i baroknog orkestra Nove beogradske opere, zakazana je za 26. januar na sceni zemunskog pozorišta "Madlenijanum".

Izvor: B92
Podeli
foto: Madlenianum/promo
foto: Madlenianum/promo

Premijerno predstavljena u Srbiji i Beogradu 18. novembra 2017, barokna opera "Orfej" je imala izuzetno dobar prijem i kod publike i kritičara.

Nakon kompletno rasprodate premijere, u petak, 26. januara "Orfej" se ponavlja pred beogradskom publikom, a povodom Dana Madlenijanuma. Solisti su priznati mladi umetnici, među kojima se ističe Nikola Diskić u naslovnoj ulozi.

Režiju potpisuje nagrađivani nemački reditelj Danijel Pfuger, a Baroknim orkestrom Nove beogradske opere diriguje sa čembala Predrag Gosta.

Dramaturg je naša poznata barokna solistkinja Marijana Mijanović, a kostime i scenografiju radila je Tijana Trailović.

Karte su već uveliko u prodaji na blagajnama Madlenijanuma i Muzeja Cepter (Zepter), po ceni od 1.000 dinara. Penzioneri i studenti imaju popust od 50%.

Aktuelno

"Teret" je o ćutnji i tišini koja traje 20 godina

Dugometražni igrani film “Teret” jedini je film sa prostora bivše Jugoslavije na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, a njegov autor Ognjen Glavonić ističe da je to film o generaciji naših očeva, ne samo o onome šta su oni ostavili nama, nego i onome šta su oni nasledili od svojih roditelja, film o Jugoslaviji, njenom raspadu i lekcijama koje možemo da naučimo iz toga.

Aktuelno utorak 24.04. 09:20 Komentara: 6

Novi muzički razgovor sa Felcom

Šef-dirigent Gabrijel Felc održaće nove muzičke razgovore u Sali Beogradske filharmonije, u sredu 25. aprila od 14 časova. Ovog puta, Felc će kroz zajedničko sviranje i razgovor predstaviti dvoje violista Tamaru Marinković Tomić i Zorana Miletića.

Aktuelno ponedeljak 23.04. 14:21 Komentara: 0

Počeo festival "Na pola puta"

U Užicu je počeo regionalni književni festival “Na pola puta“ tokom koga će se gimnazijalci iz Užica, Rijeke, Sarajeva, Beograda i Zagreba susresti sa najznačajnijim piscima i delima domaće savremene književnosti, filma i novinarstava.

Aktuelno ponedeljak 23.04. 10:55 Komentara: 0
strana 1 od 117 idi na stranu