Prva repriza "Orfeja" 26. januara u Madlenijanumu

Prva repriza opere "Orfej", remek-dela Klaudija Monteverdija, u izvođenju solista, hora i baroknog orkestra Nove beogradske opere, zakazana je za 26. januar na sceni zemunskog pozorišta "Madlenijanum".

Izvor: B92
Podeli
foto: Madlenianum/promo
foto: Madlenianum/promo

Premijerno predstavljena u Srbiji i Beogradu 18. novembra 2017, barokna opera "Orfej" je imala izuzetno dobar prijem i kod publike i kritičara.

Nakon kompletno rasprodate premijere, u petak, 26. januara "Orfej" se ponavlja pred beogradskom publikom, a povodom Dana Madlenijanuma. Solisti su priznati mladi umetnici, među kojima se ističe Nikola Diskić u naslovnoj ulozi.

Režiju potpisuje nagrađivani nemački reditelj Danijel Pfuger, a Baroknim orkestrom Nove beogradske opere diriguje sa čembala Predrag Gosta.

Dramaturg je naša poznata barokna solistkinja Marijana Mijanović, a kostime i scenografiju radila je Tijana Trailović.

Karte su već uveliko u prodaji na blagajnama Madlenijanuma i Muzeja Cepter (Zepter), po ceni od 1.000 dinara. Penzioneri i studenti imaju popust od 50%.

Aktuelno

Mileni Dravić uručen srebrnjak povodom 25.FEF

Glumici Mileni Dravić, prvom laureatu nagrade "Aleksandar Lifka" za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji i počasnoj predsednici Saveta Festivala evropskog filma Palić, sinoć je na Letnjoj pozornici uručen srebrnjak povodom 25. izdanja palićkog festivala.

Aktuelno sreda 18.07. 09:28 Komentara: 2

Šta sve možeš na Egzitu kad si 35+...

Egzit i ja imamo neke neraščišćene račune od ranije. Sa ili bez obzira na to, poslednjih godina imam utisak, što ličan, što pod utiskom mišljenja ljudi do kojih mi je stalo, da me od njega odbija nedostatak onoga što me je nekada za njega vezivalo.

Aktuelno ponedeljak 16.07. 21:26 Komentara: 101

Bisera i Vasil oduševili na Arlemm-u

Drugo veče Arlemma obeležili su umetnici Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov bend. Koncert je održan u neposrednoj blizini crkve Sv. Ahilije, građevini iz trinaestog veka, u amfiteatru, prostoru u kome se prirodno širi i proizvodi eho i sceni daje posebnu akustiku.

Aktuelno ponedeljak 16.07. 11:10 Komentara: 4
strana 1 od 140 idi na stranu