Prva repriza "Orfeja" 26. januara u Madlenijanumu

Prva repriza opere "Orfej", remek-dela Klaudija Monteverdija, u izvođenju solista, hora i baroknog orkestra Nove beogradske opere, zakazana je za 26. januar na sceni zemunskog pozorišta "Madlenijanum".

Izvor: B92
Podeli
foto: Madlenianum/promo
foto: Madlenianum/promo

Premijerno predstavljena u Srbiji i Beogradu 18. novembra 2017, barokna opera "Orfej" je imala izuzetno dobar prijem i kod publike i kritičara.

Nakon kompletno rasprodate premijere, u petak, 26. januara "Orfej" se ponavlja pred beogradskom publikom, a povodom Dana Madlenijanuma. Solisti su priznati mladi umetnici, među kojima se ističe Nikola Diskić u naslovnoj ulozi.

Režiju potpisuje nagrađivani nemački reditelj Danijel Pfuger, a Baroknim orkestrom Nove beogradske opere diriguje sa čembala Predrag Gosta.

Dramaturg je naša poznata barokna solistkinja Marijana Mijanović, a kostime i scenografiju radila je Tijana Trailović.

Karte su već uveliko u prodaji na blagajnama Madlenijanuma i Muzeja Cepter (Zepter), po ceni od 1.000 dinara. Penzioneri i studenti imaju popust od 50%.

Aktuelno

Aji Jung uručen "Orden italijanske zvezde"

Direktorki Beogradskog festivala igre Aji Jung večeras je u italijanskoj ambasadi u Beogradu uručeno najviše državno odlikovanje te zemlje u oblasti kulture - "Orden italijanske zvezde", a uručenju je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Aktuelno ponedeljak 29.01. 20:00 Komentara: 7
strana 1 od 42 idi na stranu