Klasika u kafićima, a nije Dan žalosti

U nedelju 12. novembra 2017. kamerni orkestar Muzikon, u saradnji sa beogradskim lokalima organizuje Dan klasike, radi izmeštanja klasične muzike iz formalnih okvira.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Tokom celog dana, više od 30 beogradskih lokala puštaće klasičnu muziku, a u nekima od njih posetioci će imati priliku da slušaju muzičare i uživo.

Organizatori manifestacije žele da na ovaj način približe klasičnu muziku široj publici tako što će građani moći da uživaju u delima Griga, Betovena, Ravela…u svojim omiljenim kafićima i barovima.

Ako se u nedelju zaputite u neki od ovih lokala: Zappa Bar, Kulturni centar GRAD, Strogi Centar, Bife Ventil, Nula Pet - 0.5, Blaznavac Kafe-bar, Gastro Bar 20/44, Caffe Bar Dali, Jolly Roger Pub, Bluz i Pivo, Caffe Bar Perka, Ljubimac, Nixon Caffe, Idiott, Bife Loznička Osam, Ljubičica, Autsajder, Normalno Mesto, Beercuz, Gunners Pub, Stepenice, Knjigodrom Topolska 18, Meduza, BoozeBud Café, Zoom Art Cafe & Photo Studio, očekujte prijatno muzičko iznenađenje.

Dan klasike je jedna od aktivnosti koje najavljuju novu koncertnu sezonu kamernog orkestra Muzikon, koja počinje 30. novembra na Kolarcu koncertom gde će se izvoditi dela Griga i Dvoržaka.

Kamerni orkestar Muzikon je novi umetnički multimedijalni sastav koji promoviše kvalitet, izvrsnost i kreativnost sa posebnim osvrtom na originalnu promociju i emancipaciju svih aspekata koncertnog izvođenja.

Pored klasičnog repertoara Muzikon orkestar razvija i izvodi drugačije projekte (digitalni koncerti, interaktivni dizajn, 3D maping i nove tehnologije). Fleksibilnost orkestra i kvalitet u više žanrova definiše ga kao umetnički ansambl 21. veka sposobnog za sve zahteve muzičke produkcije.

Članovi orkestra su najbolji muzički profesionalci iz Srbije, sa gostujućim solistima i umetničkim rukovodiocima iz vodećih evropskih orkestara i filharmonija. Okosnicu orkestra čine mladi ljudi koji žive u Srbiji, i koji novom energijom stvaraju kvalitetan izvođački aparat.

Osnovno načelo orkestra je razvoj novih lidera kroz izvođačko mentorstvo sa iskusnim koncertmajstorima i izvođačima iz Srbije i inostranstva.

Aktuelno

"Muzika i fudbal govore istim jezikom"

Nema veze koje ste nacionalnosti ako umete da uživate u spektaklu. Koncerti se dele na one koji se pamte i one koji se brzo zaborave. Meni će ova poseta Rusiji i gostovanje u Samari ostati dugo u sećanju, rekao je Goran Bregović.

Aktuelno ponedeljak 18.06. 21:30 Komentara: 15

Milisav Savić otvara 47. Brankovo kolo

Najveću pesničku manifestaciju u Srbiji i okruženju -"Brankovo kolo", svojom besedom o Branku Radičeviću, otvoriće ugledni srpski pisac Milisav Savić, kojem će tom prilikom, za ukupno književno delo, biti uručena "Statueta Branka Radičevića" (rad vajara Jovana Soldatovića).

Aktuelno ponedeljak 18.06. 10:42 Komentara: 0
strana 1 od 133 idi na stranu