Mala biblioteka otvorila vrata

Pod sloganom “Hranite maštu vašeg deteta” u Beogradu je predstavljena Mala Biblioteka, novi jezički sadržaj na internetu namenjen deci u Srbiji i inostranstvu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 11.06.2010.

11:02

Default images

Mala Biblioteka deci omogućava da putem interneta sa lakoćom i kroz zanimljive sadržaje svakodnevno upoznaju i koriste srpski jezik, od najranijeg doba, a roditeljima pruža važan izvor književnosti za decu.

“Deca svugde u svetu vole jezik ako je lako dostupan, zanimljiv i sadržajan. Pokretanjem Male biblioteke i korišćenjem novih oblika modernog sporazumevanja želimo da ohrabrimo decu da svakog dana nauče po neku novu reč i, posebno, da uživaju u maternjem jeziku“, kazao je Veljko Žižić, jedan od osnivača poduhvata.

Vuk Hamović, suosnivac Male biblioteke, dodao je da u danasnje doba trivijalnih sadrzaja na televiziji u Srbiji odrasta generacija „intelektualnih invalida koji ne čitaju“.

„Ukoliko Mala Bibiloteka barem malo pomogne da se ovaj trend promeni, uspecemo u nasem nastojanju“, kazao je on.

Sadržaji Male biblioteke su prilagođeni svim dečjim uzrastima, a sastoje se od elektronskih i zvučnih knjiga, pesama, slikovnica, predstava i igara. Pored dela naših stvaralaca, korisnicima sajta su na raspolaganju i poznata dela svetske književnosti. Svoj doprinos projektu dali su mnogi domaći pisci i stvaraoci za decu, medju kojima i Ljubivoje Ršumovic, Milovan Danojlić, Mošo Odalović, Mirjana Bulatović, Dušan Petričić i mnogi drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: