Predstava "Pipi duga čarapa": Mališani limenkom plaćaju ulaz

Pozorišno edukativni projekat Limenkica-ulaznica nastavlja obeležavanje desete, jubilarne sezone. Ove nedelje, 14. aprila u 12 časova, u Dečjem kulturnom centru, za predstavu "Pipi dugačka čarapa" mališani će tradicionalno ulazak plaćati praznim limenkama, koje se prikupljaju i šalju na reciklažu.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 13.04.2019.

16:17

Predstava
Foto: tobkatrina/depositphotos.com

Na ovaj način je tokom prethodne decenije o reciklaži učilo više od 70.000 dece i mladih u 56 gradova i mesta u Srbiji. Istovremeno je prikupljeno čak pola miliona limenki, koje je moguće reciklirati bezbroj puta, a nakon toga se kao nova pakovanja za samo 60 dana ponovo mogu naći u prodavnicama.

Ovog vikenda, u ulozi promotera reciklaže biće naš proslavljeni sportista Vanja Grbić. Osim toga, već tradicionalno, deca će u zamenu za limenke dobijati jedinstvenu reciklažnu valutu, prvu na svetu – Alu coin. Njime se kupuju ulaznice i druge zanimljive stvari, a zajedno sa maskotom akcije Li men-om, deca presuju limenke u posebnim presama i otpočinju proces reciklaže.

Cilj ovog jedinstvenog projekta je edukacija dece o reciklaži i zaštiti životne sredine kroz pozorišnu umetnost, a sprovode ga Udruženja Eko art, Dečije pozorište "Čarapa" u produkciji "Škole plus", uz podršku Recan fondacije za reciklažu limenki za piće i kompanije Ball Packaging.

Dečije pozorište "Čarapa" osnovano je 1996. godine. Kroz 18 predstava na repertoaru koje neprestavno privlače mnogobrojnu publiku, preko 7000 izvodjenja, gostovanja na mnogobrojnim scenama u zemlji i inostranstvu, festivalima i projektima ("Pozorište za svu decu", "Čarapa na točkovima", "I ja brinem o svojoj planeti"...), osvojilo je srca dece i posebnu podršku društvene zajednice projektom „Limenkica-ulaznica". Stalni je član ASSITEJ-a ( svetske asocijacije pozorišta za decu) i SNPPD ( Saveza nezavisnih profesionalnih pozorišta za decu). Saradjuje sa velikim brojem mladih i afirmisanih glumaca i pozorišnih stvaralaca.

Recan fondacija za reciklažu limenki za piće osnovana je 2005. godine kao neprofitna organizacija od strane "Ball Beverage Packaging Europe", fabrike za proizvodnju limenki. Program "Svaka limenka se računa" je partnerstvo između proizvođača limenki, pića, reciklažne industrije i organizacija za zaštitu životne sredine, koje znaju koliko je reciklaža limenki bitna i žele da vas ohrabre da reciklirate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: