Aplauzi za "Revizora" u Ateljeu 212

Na velikoj sceni Ateljea 212 premijerno je sinoć izvedena komedija "Revizor", po tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Ive Milošević, u kojoj je nastupilo čak 19 glumaca popularnog beogradskog pozorišta koje je mnogobrojna publika nagradila dugim aplauzom.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli

Najburnije su pozdravljeni Gordan Kičić u ulozi lažnog revizora i Nebojša Ilić u ulozi pokvarenog gradonačelnika.

Niz živopisnih likova krerali su Branimir Brstina, Gorica Popović, Branka Šelić, Mladen Andrejević, Bojan Žirović, Milica Mihajlović, Feđa Stojanović, Radmila Tomović, Branislav Zeremski, Jelena Petrović i drugi.

U osavremenjenoj verziji, kao i u originalnom delu ruskog klasika, bahati, prosti i korupciji skloni funkcioneri male varoši, iz straha za svoje položaje ili iz želje za napredovanjem, dodvoravaju se revizoru i daju mu mito.

Nižu se banalne, groteskne i apsurdne situacije, sve do opšteg rasula. Radnja se dešava u kitnjastoj sali provincijskog hotela, a likovi u savremenim kostimima govore u mikrofone.

Kostime je kreirao Boris Čakširan, scenografiju Gorčin Stojanović, muziku je komponovao Vladimir Pejković.

Tokom dvoiposatne predstave bilo je dosta smeha. U prvim reagovanjima gledaoci su isticali neverovatnu aktuelnost Gogoljevog teksta, ali su se čule i primedbe da je predstava mogla da bude kraća.

Rediteljka je uoči premijere izjavila Tanjugu da "Revizor" ima puno veze sa duhom našeg vremena i da je zato odličan trenutak za taj Gogoljev komad o korumpiranosti vlasti, o ljudima nedoraslim pozicijama na kojima su se našli, a koji kroje živote drugih i dovode do opšteg rasula.

Pozorište

Večeras u Vranju počinje II P(h)antomfest

Drugi Međunarodni festival pantomime – P(h)antomfest biće otvoren danas u 20h u Domu vojske u Vranju. Za vreme trajanja festivala, 28. i 29. juna predstave će biti prikazivane u sali Doma vojske, ulaz na sve programe P(h)anotmfesta je besplatan.

Pozorište petak 28.06. 09:22 Komentara: 0

“Omnibus plus“ otvara P(h)antomfest

Na drugom Međunarodnom festivalu pantomime – P(h)antomfest, koji se održava u Vranju 28. i 29. juna, biće premijerno prikazana pozorišna predstava „Omnibus plus“ u režiji Trajčeta Gjorgieva nastala u produkciji Festivala, u kojoj glume gluve i nagluve osobe.

Pozorište četvrtak 27.06. 19:06 Komentara: 0

Dve premijere u novoj sezoni JDP-a

Vršilac dužnosti direktora Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković Manojlović najavila je da će ansambl tokom jeseni početi rad na predstavama "Zmajeubice" po tekstu Milene Marković i i "Prevara" Harolda Pintera.

Pozorište četvrtak 27.06. 16:03 Komentara: 1
strana 1 od 16 idi na stranu