Aplauzi za "Revizora" u Ateljeu 212

Na velikoj sceni Ateljea 212 premijerno je sinoć izvedena komedija "Revizor", po tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Ive Milošević, u kojoj je nastupilo čak 19 glumaca popularnog beogradskog pozorišta koje je mnogobrojna publika nagradila dugim aplauzom.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli

Najburnije su pozdravljeni Gordan Kičić u ulozi lažnog revizora i Nebojša Ilić u ulozi pokvarenog gradonačelnika.

Niz živopisnih likova krerali su Branimir Brstina, Gorica Popović, Branka Šelić, Mladen Andrejević, Bojan Žirović, Milica Mihajlović, Feđa Stojanović, Radmila Tomović, Branislav Zeremski, Jelena Petrović i drugi.

U osavremenjenoj verziji, kao i u originalnom delu ruskog klasika, bahati, prosti i korupciji skloni funkcioneri male varoši, iz straha za svoje položaje ili iz želje za napredovanjem, dodvoravaju se revizoru i daju mu mito.

Nižu se banalne, groteskne i apsurdne situacije, sve do opšteg rasula. Radnja se dešava u kitnjastoj sali provincijskog hotela, a likovi u savremenim kostimima govore u mikrofone.

Kostime je kreirao Boris Čakširan, scenografiju Gorčin Stojanović, muziku je komponovao Vladimir Pejković.

Tokom dvoiposatne predstave bilo je dosta smeha. U prvim reagovanjima gledaoci su isticali neverovatnu aktuelnost Gogoljevog teksta, ali su se čule i primedbe da je predstava mogla da bude kraća.

Rediteljka je uoči premijere izjavila Tanjugu da "Revizor" ima puno veze sa duhom našeg vremena i da je zato odličan trenutak za taj Gogoljev komad o korumpiranosti vlasti, o ljudima nedoraslim pozicijama na kojima su se našli, a koji kroje živote drugih i dovode do opšteg rasula.

Pozorište

strana 1 od 472 idi na stranu