Produžena zabrana okupljanja: Zvanično otkazan i čuveni festival

Organizatori Sziget festivala u Budimpešti saopštili su zvanično da neće biti održan ove godine, jer je mađarska vlada produžila zabranu masovnog okupljanja zbog pandemije korona virusa do 15. avgusta.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 01.05.2020.

11:45

Produžena zabrana okupljanja: Zvanično otkazan i čuveni festival
Foto: depositphotos/Ian Gavan

"Slomljenog srca obaveštavamo vas da Sziget neće biti održan ove godine, s obzirom na zvaničnu zabranu okupljanja", saopštili su organizatori tog festivala, koji je pokrenut pre 28 godina i jedan je od najvećih u regionu. Ističući da je Sziget oduvek bio specifičan zbog atmosfere koje su na Ostrvu slobode kreirali njegovi posetioci, organizatori tog festivala naveli su da su naporno radili na ovogodišnjem programu, ali da će nova festivalska avantura morati da sačeka do 2021. "Koliko god da je teško, verujemo da ova odluka najbolje služi bezbednosti svih vas, kao i svih koji rade na našem festivalu", poručili su organizatori, uz molbu publici za strpljenje u vezi sa vraćanjem novca za već kupljene ulaznice. Uskoro će biti objavljeni detalji o vraćanju novca. Među izvođačima na Szigetu 2020. koji je trabao da se održi od 5. do 11. avgusta najavljeni su bili Calvin Harris, Dua Lipa, Kings Of Leon, Major Lazer, The Strokes, Stormzy, Tom Walker, Alison Wonderland, Chris Liebing...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: