Novi Bouvijev "Space Oddity" i posle pet decenija prati sletanje čoveka na Mesec VIDEO

Novi spot za čuvenu pesmu Dejvida Bouvija "Space Oddity" premijerno je prikazan u subotu, kako bi se time obeležila 50. godišnjica pesme od nastanka pesme, ali i od sletanja čoveka na Mesec.

Izvor: B92, Rolling Stone
Podeli
Foto: Printscreen YouTube/David Bowie
Foto: Printscreen YouTube/David Bowie

Reditelj Tim Poup je za izradu spota koristio snimke sa Bouvijevog nastupa iz Medison Skver Gardena, iz 1997. godine, kao i snimke iz studija nastale toko 90-ih.

Pesma "Space Oddity" prvi put je objavljena samo nekoliko dana pre nego što su Nasini astornauti Nil Armstrong i Baz Oldrin načinili "mali korak za čoveka, a veliki za čovečanstvo", kada su 20. jula 1969. godine postali prvi ljudi koji su stupili na Mesec.

Iako se to samom Bouviju nije svidelo, Bi-Bi-Si je pesmu "Space Oddity" koristio kao muzičku podlogu za direktan prenos tog istorijskog događaja. Slavni muzičar je tada bio uveren da mnogi nisu razumeli tekst pesme.

Premijera novog videa za pesmu "Space Oddity" održana je na događaju koji je NASA priredila u Kenedi Centru u Vašingtonu povodom 50. godišnjice lansiranja Apola 11. Prethodno je bilo planirano da se premijera održi na Tajms Skveru, ali je događaj otkazan zbog veoma visoke temperature.

strana 1 od 13 idi na stranu