Nastupa ArtLink muzičara u Briselu 20. i 21. aprila

Planiramo ozbailjan nastup ArtLink muzičara u Briselu 20 i 21. aprila sa tamošnjim Centrom lepih umetnosti, kazala je Tanjugu Jovanka Višekruna Janković umetnička direktorka ArtLink festivala.

Izvor: Tanjug
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Višekruna Janković je danas pre tradicionalnog Novogodišnjeg koncerta ArtLink mladih muzičara u Kolarcu napomenula da je poziv iz Brisela sadržao i predlog o koncipiranju nastupa mladih umetnika sa zapadnog Balkana.

"To je izuzetno važna ponuda i prilika da se umetnici iz regiona predstave vrlo važnoj publici. Sa velikim zadovoljstvom kreiraću program koji će biti dostupan evropskoj publici tokom 2019. godine. Lepo je što će evropska publika imati prilike da upzna ono što je najvrednije ovde" kazala je Višekruna Janković.

Za nju nema dileme da je promocija mladih umetnika iz Srbije u regionu jako važna.

"Napravićemo jednu festivalsku konferenciju gde ćemo okupiti najvažnije ljude iz regiona i predstaviti šta sve možemo da planiramo u budućnosti. Nadam se da ćemo uspeti da obezbedimo podršku države za sve to što radimo" kazala je Višekruna Janković.

Ona napominje da je ArtLink već tri godine kontakt tačka u projektu Evropske unije koji se zove "Evropa za festivale, festivali za Evropu".

"Taj projekat ima za cilj da napravi mapu kvalitetnih festivala. ArtLink je od 2014. godine u toj mapi festivala. Od pre 18 meseci u taj projekat su ušle zemlje kandidati i Art Link je kontakt tačka za region zapadnog Balkana" kazala je Višekruna Janković.

Prema njenim rečimai profesionalci iz ArtLinka intezivno rade na programu te regionalne saradnje koja nije atraktivna samo u političkom smislu već za sve ljude koji se bave kulturom.

"Svi mi ovde u regionu imamo mala tržišta i mogućnost za nastupe samo u našoj zemlji i ukoliko ne napravimo mostove i projkte saradnje svi smo vrlo skučeni. Cilj nam je mobilnost mladih talentovanih muzičara i njihovi nastupi u što većem broju koncertnih dvorana u regionu" kazala je Višekruna Janković.

Muzika

Poslušajte kako Josipa peva sevdah

Muzička diva Josipa Lisac, sem koncertom koji će održati 14. februara u beogradskom Sava centru, jubilej 50 godina karijere obeležila je nedavno i CD kompilacijom "Posve slobodna (suradnje i etno)", na kojoj su se prvi put na jednom mestu našle njena zapanjujuća izvođenja narodnih pesama.

Muzika četvrtak 18.01. 18:35 Komentara: 20

Rođendanski akustični koncert grupe Van Gogh

Rok grupa Van Gogh iznenadila je svoje fanove na rođendanskom koncertu u Beogradu kada je izvela neke od najvećih hitova u akustičnoj verziji. Ispunjeni dobrom energijom i publika I članovi benda ozareni su izašli sa koncerta, što je nagnalo frontmena Zvonimira Đukića Đuleta da pokloni svim ljubiteljima grupe Van Gogh “Rođendanski akustik koncert” koji možete pogledati na njihovom zvaničnom kanalu na Jutjubu.

Muzika četvrtak 18.01. 15:14 Komentara: 7
strana 1 od 1277 idi na stranu