BG sindikat u Areni 28. aprila

Posle više od šest godina od svog poslednjeg beogradskog koncerta, grupa Beogradski Sindika u subotu 28. aprila od 20h nastupiće u Beogradskoj areni.

Izvor: Beta
Podeli

Od objavljivanja svog trećeg albuma ("Diskretni heroji", jun 2010. godine), koji je putem sajta www.beogradskisindikat.com do sada besplatno preuzelo više od milion ljudi, grupa i pored interesovanja publike, nije imala mnogo prilike da nastupa.

“Predstojeći koncert biće idealna prilika da svi ljudi osete prepoznatljivu sindikalnu atmosferu, tim pre što će višesatni nastup ovaj put biti pojačan izvanrednim tehničkim uslovima, probranim gostima i specijalnim iznenađenjima, piše u najavi koncerta“

Grupa Beogradski Sindikat nastala je 21.marta 1999. godine kada su na prvom zajedničkom koncertu nastupili grupa T.U.M.Z. i Red zmaja, i EmSi Fleksa, a taj dan članovi grupe slave kao rođendan Beogradskog Sindikata.

Debi album "Bssst...Tišinčina!", objavljen je 2001. godine, za njim je sledilo objavljivanje single “Govedina”, a u novembru 2002. godine nakon koncerta beogradskom SKC-u grupe kreće na prvu turneju po Srbiji.

U Leto 2005. godine, bend osniva sopstvenu izdavačku kuću "Prohibicija" i objavlljuje drugi album "Svi zajedno",a u martu 2006. godine, nastupa pred rasprodatom, prepunom velikom salom Doma omladine u Beogradu.

U septembru 2006. godine, objavljuju pesmu "Mi smo ta ekipa", zvaničnu navijačku himne Vaterpolo reprezentacije Srbije,a u decembar 2006. godine, objavljuju singl "Oni su", od koga je kompletan prihod bio namenjen fondu za izgradnje sigurne kuće za žrtve nasilja u porodici.

U junu 2010. godine, bend objavljuje treći album “Diskretni heroji" kao besplatno internet izdanje, a u maju 2011. godine, nastupaju na banjalučkom Kaštelu pred 4.000 posetilaca, što im je do tada najveći koncert u karijeri.

Organizator koncerta je Music Star Production, a karte, po ceni od 1.200 (parter) i 1.500 (tribine) naći će se u prodaji od srede, 22. februara, na prodajnim mestima Kard servisa, Tiket lajna i Eventima, kao i putem njihovih sajtova.

Muzika

Britanci čuvaju domove Bitlsa

Kuće u Liverpulu, u kojima su odrasli bivši „Bitlsi“ Džon Lenon i Pol Makartni i u kojima su napisali neke od svojih najvećih hitova, biće sačuvane, saopštili su 29. februara britanski zvaničnici.

Muzika sreda 29.02. 19:12 Komentara: 0

Radio i TV ucenjuju kompozitore?

Alijansa evropskih kompozitora i tekstopisaca optužila je neke od vodećih radiotelevizijskih emitera, među njima i Bi-Bi-Si (BBC) da autorska prava dobijaju uz pomoć ucene, čime umetnicima bitno smanjuju prihode.

Muzika sreda 29.02. 15:49 Komentara: 2

Metal spektakl na Ušću 28. juna

Konačno je potvrđena široka lista izvođača velikog rok i metal festivala u Beogradu, koji će se održati 28. juna na Ušću. Pored supergrupe Ozzy Osbourne & Friends, nastupiće i The Cult, Black Label Society, Paradise Lost, Satyricon i Sanatorium.

Muzika sreda 29.02. 10:54 Komentara: 13

Erika Badu nepoželjna u Maleziji

Vlasti u Maleziji su zabranile planiran koncert američke pevačice Erike Badu nakon što se u javnosti pojavila fotografija dobitnice Gremija sa arapskom rečju za Alaha napisanom na njenom telu.

Muzika utorak 28.02. 15:02 Komentara: 1
strana 1 od 45 idi na stranu