Kebrini crteži inspirisani muzikom

Branislav Babić Kebra, osnivač i frontmen kultnog novosadskog alternativnog rok sastava Obojeni Program, otvorio je u utorak uveče svoju samostalnu izložbu grafičkih crteža u galeriji New Moment.

Beograd
Podeli

Ovi crteži su nastali tako što sam napravio Fejsbuk profil i 100 dana na njega svakodnevno postavljao po jedan crtež. Bio sam inspirisan događajima i razmišljanjima iz proteklog dana. Pošto volim da crtam i prosto uživam u tome verovatno ovo neće biti moja jedina izložba ”, izjavio je Kebra na otvaranju izložbe.

Način na koji su digitalni crteži Branislava Babića Kebre nastali i prezentovani publici, imanentan je njegovom osnovnom izrazu – muzici.


Sto grafičkih radova su, jedan za drugim, u preciznom ritmu, svakog jutra u 8:30 časova, izlagani publici na društvenim mrežama i tako postali svojevrstan oblik dnevnika i pop kulture današnjice.

Proizvedene u “Paintu”, najjednostavnijem kompjuterskom programu za crtanje, ove slike kombinuju mnoštvo boja i linija, i serviraju alternativnu viziju sveta kakav poznajemo.

Izbor od dvadeset dela ove svedene geometrijske apstrakcije dobio je novu formu digitalno štampanih slika i biće prikazan svim posetiocima Galerije New Moment, od 10. decembra 2013. do 10. januara 2014.

Pozivaju se svi zaljubljenici u umetnost da posete Galeriju New Moment, koja se nalazi u Hilandarskoj 14.

.

.

.

.

Likovno

"Dama i jednorog" ponovo pred publikom

Tapiserija "Dama i jednorog", srednjevekovno remek delo nazvano "Mona Lizom tapiserija", delo koje je inspirisalo romane i pesme, pojavilo se u filmovima o Hariju Poteru i 500 godina zbunjivalo istoričare, sada je očišćeno, restaurirano i izloženo u Nacionalnom muzeju srednjeg veka u Parizu gde se nalazi od 1882.

Likovno ponedeljak 30.12. 13:05 Komentara: 0

Ko je u konkurenciji za Politikinu nagradu?

Žiri “Politikine” nagrade za najbolju izložbu 2013. godine u Srbiji sačinio je uži izbor od deset izložbi umetnika različitih generacija, od kojih je sedam realizovano u Beogradu, a po jedna u Novom Sadu, Nišu i Čačku.

Likovno ponedeljak 30.12. 09:49 Komentara: 0

Novi sjaj Sikstinske kapele

Početkom prošlog veka osnovana nemačka firma "Ozram" (Osram), vodeći svetski proizvođač sijalica, najavila je da će 2014. instalirati novo osvetljenje u Sikstinskoj kapeli u Vatikanu.

Likovno subota 28.12. 12:20 Komentara: 1
strana 1 od 16 idi na stranu