Šta se sve može sa 23 tone mermera?

Izložba radova studenata vajarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti pod nazivom “10 od mermera” biće otvorena 21. novembra u 17:30 časova na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2012.

18:55

Default images

Najbolji studenti završnih godina ovog fakulteta vajali su skulpture više od mesec dana. U projektu je učestvovalo deset najboljih studenata FPU-a, devet momaka i jedna devojka.

Mentor studenata i supervizor projekta bio je naš istaknuti vajar, Goran Čpajak.

Kompanija Nelt obezbedila je FPU-u oko dvadeset tri tone mermera uvezenog iz Italije. Tako su po prvi put, nakon trideset godina, studenti FPU –a dobili priliku da rade na najkvalitetnijem kararskom mermeru, na formatima i do dva metra visine.

“Studenti su radili tokom oktobra u improvizovanom ateljeu, od ‘jutra do mraka’, a neki od njih su paralelno spremali i ispite za predstojeći rok. Svoju motivaciju objasnili su činjenicom da neki vajari za ceo zivot ne dobiju šansu da rade sa cuvenim mermerom iz italijanskog grada Karara, a posebno ne na tolikim formatima”, kazao je Marko Milanković u ime kompanije “Nelt”.

Izložbu će otvoriti dekan FPU-a Zoran Bulajić i generalni direktor kompanije Nelta, Miloš Jelić, a Beograđani će moći da je pogledaju do kraja novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: