Film "Između dana i noći" od 6. juna u bioskopima VIDEO

Od crnogorskog reditelja Andre Martinovića stiže njegov prvi igrani dugometražni film "Između dana i noći", koji će se od 6. juna naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Printscreen YouTube/Artikulacija Film
Printscreen YouTube/Artikulacija Film

Premijera filma bila je na Međunarodnom filmskom festivalu u Montrealu u takmičarskoj selekciji za najbolji debitantski film, dok je prvo prikazivanje u Srbiji bilo na ovogodišnjem FEST-u.

Scenario za film, u kojem se prepliću tri priče o ocu i sinu u tri vremenska razdoblja: kraj Drugog svetskog rata, vreme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije, napisao je sam reditelj Martinović, a film je snimljen u srpsko-crnogorskoj koprodukciji.

U svakoj od priča otac i sin će se naći u osobenim, graničnim situacijama, u kojima dolazi do preispitivanja vlastite egzistencije. Odluke koje će morati da donesu, promeniće njihove živote zauvek.

"Podsticaj je došao iz stvarnosti, iz priče o bezuspešnoj potrazi jednog oca za sinom koji je nestao. U daljem 'kopanju' po materijalu, nailazili smo na detalje koji prevazilaze svaku fikciju, ali i izlaze iz okvira verovatnosti i nužnosti. Što nije dobro ni za film ni za stvarnost", rekao je Martinović

Film je prikazan na desetak festivala, a reditelj - ujedno i profesor podgoričkog Fakulteta vizuelnih umetnosti, okupio je poznatu glumačku ekipu, među kojima su Lazar Ristovski, Tihomir Stanić, Srđan Grahovac, Marko Baćović, Dubravka Drakić, Danica Ristovski i drugi.

Film/TV

Film "Mamonga" premijerno u Karlovim Varima

Nedavno završeni dugometražni igrani film "Mamonga" reditelja Stefana Maleševića imaće svetsku premijeru na festivalu u Karlovim Varima, u okviru takmičarskog programa East of the West. Festival se održava od 28. juna do 6. jula.

Film/TV utorak 28.05. 13:12 Komentara: 0
strana 1 od 27 idi na stranu