Lukas sada pravi filmove iz hobija

Autor čuvenih filmskih serijala "Ratovi zvezda" i "Indijana Džons", Džordž Lukas, otkrio je da se povlači iz produkcijske kompanije „LucasFilm" pošto želi da se više posveti radu na eksperimentalnim filmovima.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2012.

13:55

Default images

U 68. godini života Lukas (George Lucas) je saopštio da želi da se „penzioniše“ kako bi iz hobija radio na filmovima sličnom svom "eksperimentalnom" delu "THX 1138" i drugim projektima na kojima je radio kao student filmske akademije.

„Izlazim iz svih svojih poslova, završavam sve svoje obaveze i povući ću se u svoju garažu sa testerom i čekićem da pravim filmove iz hobija,“ rekao je Lukas. „Uvek sam hteo da pravim filmove koji su eksperimentalne prirode i za koje ne moram da brinem da li će se prikazivati u bioskopima“.

Smatra se da je Lukasova razočaranost Holivudom ukorenjena u teškoćama koje je imao pri distribuciji ratnog filma "Red Tails" prošle godine. Ovaj film, za koji je Lukas lično odvojio 58 miliona dolara nakon što su ga studiji odbili, govori o Taskigi (Tuskegee) vojnicima, eskadrili Afro-američkih pilota koji su pobedili u skoro stotinu izuzetnih letova tokom Drugog svetskog rata. Film je režirao Entoni Hemingvej i prikazivaće se od juna.



Lukasova poslednja dovodi u pitanje planove za peti film iz serijala o Indijani Džonsu, kao i televizijsku seriju "Ratovi zvezda", koji su na listi čekanja zbog stanja u budžetu. Lukas je bio angažovan da napiše i producira prvu sezonu dok projekat ne bude gotov. Serijal je opisan kao "taman program za odrasle", smešten u period pre originalne trilogije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: