Beograd: Smena i u Sekretarijatu za kulturu

Gradska sekretarka za kulturu Beograda Katarina Živanović razrešena je dužnosti, a to mesto preuzeće pravnik Vladan Vukosavljević, prenosi portal SEEcult.

Beograd
Podeli

Privremeni organ grada Beograda saopštio je 27. decembra da je dao saglasnost načelniku Gradske uprave za razrešenje sekretara za kulturu Katarine Živanović i postavljenje Vladana Vukosavljevića na tu dužnost, objavljeno je na sajtu grada Beograda.

Katarina Živanović bila je na čelu Sekretarijata za kulturu od jeseni 2012. godine. Prethodno je bila direktorka Muzeja istorije Jugoslavije, a ima i dugogodišnje iskustvo rada u nevladinom sektoru u kulturi.

Vladan Vukosavljević, rođen u Beogradu 1962. godine, diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, a radio je u spoljnoj trgovini, bavio se prodajom nekretnina, pružanjem pravnih usluga i odnosima sa javnošću - kako piše u njegovoj biografiji, kao člana Krunskog kabineta porodice Karađorđević.

Privremeni organ nedavno je smenio i vršioce dužnosti direktora Bitef teatra, Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda i Turističke organizacije Beograda.

Smena dosadašnje v.d. direktorke Bitef teatra Jelene Kajgo posebno je izazvala burne reakcije u javnosti

Između ostalih, Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) osudilo je način na koji je smenjena Jelena Kajgo, ocenjujući da je time poslata poruka javnosti sa nesagledivim posledicama - da je kvalitet onih koji uspešno, odgovorno, posvećeno i kreativno rukovode institucijama kulture nebitan, da nesumnjivi trag koji su ostavili na dobrobit kulture Beograda i države nije vredan ni elementarnog poštovanja i da preko noći može biti javno omalovažen.

Privremeni organ grada Beograda osnovan je odlukom Vlade Srbije, nakon raspuštanja Skupštine grada Beograda i prethodne smene gradonačelnika Dragana Đilasa, a delovaće do novih izbora i konstituisanja gradskog parlamenta u novom sastavu.

Ostalo

Preminuo dirigent Imre Toplak

U Novom Sadu je u nedelju, 29. decembra, u 81. godini preminuo Imre Toplak, dirigent i profesor novosadske Akademije umetnosti u penziji, saopštilo je Srpsko narodno pozorište (SNP).

Ostalo ponedeljak 30.12. 17:02 Komentara: 2

NKSS: Što pre pristupiti “Kreativnoj Evropi"

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) apelovala je na Ministarstvo kulture i informisanja da što pre finalizuje proceduru pristupanja Srbije programu "Kreativna Evropa", koji od 1. januara 2014. zamenjuje program "Kultura 2007-2013".

Ostalo nedelja 29.12. 17:34 Komentara: 0
strana 1 od 33 idi na stranu