"Belgrade meets Stockholm"

Kolektiv „Lorem Ipsum“ i stokholmski dizajn studio „FME-2710“ organizuju izložbu pod naslovom „Incredible Machine“. 20 mladih dizajnera i dizajnerki, iz Beograda i Stokholma, u svojim radovima će ilustrovati sopstveni kreativni proces. Izložba će se održati u KC Gradu od 2. i 5. aprila.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2011.

12:33

Default images

Polazišna tačka u slučaju ove izložbe bila je stara kompjuterska igra „Incredible Machine“ shvaćena kao metafora kreativnog procesa. Naime, svaki dizajner, u skladu sa onim što ga određuje kao individuu, u procesu stvaranja kombinuje elemente koji mu stoje na rasploganju, u rasponu od čisto vizuelnih do društveno-kontekstualnih. Cilj ove izložbe je da se, onoliko koliko je to moguće, ogoli kreativni proces i prikažu svi njegovi aspekti, kako oni lični i, u izvesnom smislu, promenljivi, tako i opšti, društveni, oni na koje je teško neposredno uticati.

Ova meta-dizajn kolaboracija između dva prestona grada omogućiće odabranim dizajnerima, ali pre svega široj javnosti, da sagledaju sličnosti, razlike i veze između te dve, možda samo naizgled, veoma udaljene urbane sredine.

Pored izložbe, ovim povodom će u istom prostoru članovi „FME-2710“ održati predavanje pod naslovom "Entrepreneurship for creative minds", a održaće se i panel diskusija u kojoj će učestvovati i eminentni beogradski dizajneri. Diskusija će se baviti komparacijom iskustava u oblasti dizajna u Beogradu i Stokholmu.

Program:
16:45h - panel diskusija. Tema: problemi delovanja dizajnera u određenoj sredini, u ovom slučaju u Stokholmu i Beogradu. Predavači: Slavimir Stojanović, Metaklinika i FME-2710
19h - otvaranje izložbe "Incredible Machine"
22h - party. Line up: Schwabe, Biskoteka i Nemanja Jehlička + Surprise Guest DJ

Više informacija na www.gradbeograd.eu .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: