Kultura

Petak, 01.08.2014.

21:55

"Dva čoveka u gradu" stižu u bioskope

Rimejk filma „Dva čoveka u gradu”, ovoga puta u režiji Rašida Bušareba, nakon premijere na ovogodišnje Berlinalu od 7. avgusta prikazuje se u domaćim bioskopima.

Izvor: B92

Default images

Francuski reditelj alžirskog porekla Rašid Bušareb bio je opčinjen pričom filma „Dva čoveka u gradu” (Deux hommes dans la ville) iz 1973. godine sa Alenom Delonom u glavnoj ulozi, pa je odlučio da snimi rimejk.

Glavne uloge poverene su oskarovcu Forestu Vitakeru i legendarnom Harviju Kajtelu.

Forest Vitaker glumi Vilijama Garneta, bivšeg dilera koji je pušten iz zatvora 18 godina nakon što je ubio lokalnog policajaca. Zahvaljujući svojoj novo-otkrivenoj muslimanskoj veri, Vilijam menja svoje ponašanje na bolje i želi da postane uzoran građanin. Uz pomoć saosećajne socijalne radnice (Brenda Blit), započinje novi život u malom prašnjavom gradu u Novom Meksiku.
U početku, Garnet nosi auru reformisanog čoveka, pronalazi stalan posao i gradi ljubavnu vezu sa lokalnom devojkom. Međutim, njegova prošlost je maloj zajednici dobro poznata. Pod velikim je pritiskom, jer istovremeno žele da mu se osvete šerif (Harvi Kajtel) i meksički kriminalac iz njegove prošlosti.

U glumačkoj ekipi pored Vitakera i Kajtela su i Luis Guzman i sjajna Elen Berstin (zapažene uloge imala u ostvarenjima „Rekvijem za san”, „Umreti mlad”, „Crveni zmaj”).

Film „Dva čoveka u gradu“ premijerno je prikazan na 64. Berlinalu. Domaća bioskopska publika biće u prilici da gleda Bušarebovo novo ostvarenje od 7. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: