Srbija

Ponedeljak, 06.07.2015.

10:14

"Grčka dobila šta je htela"

Ekonomista Zoran Grubišić ocenio je da je vlada Aleksisa Ciprasa pobedom na referendumu dobila bolju pregovaračku poziciju za teške pregovore koji slede.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Thinkstock

On smatra da će zbog neodrživosti stanja grčkog duga u pogledu visine i dinamike otplate, verovatno biti ponuđeno da se ide na restrukturiranje duga, što Grci i žele.

Cipras i aktuelna grčka vlada time su, navodi Grubišić, dobili ono što su hteli, ali problem nije nestao, a lakih rešenja nema, te će biti potrebni ustupci na obe strane.

"Ništa epohalno se neće desiti, jer je referendum samo definisao pregovaračku poziciju Grčke, što je Cipras i hteo. Dobio je širu podršku naroda, a teški pregovori i kupovina vremena će trajati i dalje", rekao je Grubišić.

Grubišić je ocenio da nezavisno od rezultata referenduma, Srbija nije na prvom udaru i da bi efekti krize u budućnosti mogli da budu indirektni i posredni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

9 h

Podeli: