Utorak, 10.01.2017.

15:13

Burrito Esports su svetski Paladins šampioni!

U okviru HiRez Expo dobili smo i prve Paladins svetske šampione, pobednike Paladins $150,000 Invitational turnira. Thiel, Laizy, Bird, bonkar i spunkki, momci iz Burrito Esports, dokazali su da se sa evropskom Paladins scenom nije šaliti.

Izvor: nikola saviæ KlanRUR

Burrito Esports su svetski Paladins šampioni!
foto: Hi-rez

Već u grupnoj fazi bilo je iznenađenja – u grupi B, umesto očekivanog prolaska EU i NA timova Burrito i Team Eager, u jednačinu se umešao australijski Abyss. Pobedom od 3-0 nad Team Eager učinili su stvari zanimljivim, a bogami, namučili su i Burrito koji su jedva pobedili Abyss 3-2 i tako obezbedili prvo mesto u grupi B, dok je drugo mesto nakon pobede Burrita nad Eager-om pripalo Abyss-u.
GRUPA A

District 69 3-0 Team QG
GRUPA B

Team Eager 0-3 Abyss
Black Dragons 0-3 Team QG Abyss 3-0 Nocturns Gaming
MatchPoint 3-0 Black Dragons Burrito Esports 3-0 Nocturns Gaming
MatchPoint 3-0 Team QG Burrito Esports 3-2 Abyss
District 69 3-0 Black Dragons Team Eager 3-0 Nocturns Gaming
MatchPoint 1-3 District 69 Burrito Esports 3-0 Team Eager

Polufinala

U prvom polufinalu sastali su se District 69 i Abyss.

Za D69 igrali su PERDO, Shipa, gerrah, eLvenpath i UNBELIEVABLE, koji je menjao njihovog stalnog igrača bugzy-ja, odsutnog zbog problema sa dobijanjem vize. Članovi Abyss su Haydz, Joelz, Alston, joshkent i Kronicx, do ovog prvenstva nepoznati široj evropskoj i američkoj publici.

Prvu partiju je District69 dobio sa 4-0, ali druga partija bila je neizvesnija – Abyss je doneo zanimljivu double frontline double support strategiju koja im je i donela pobedu nad Team Eager, a pokazalo se da je problematična i za D69, budući da im je u drugoj partiji donela pobedu od 4-3. Neverovatno, ali sa Grover pickom koji većina timova smatra beskorisnim, Joelz je konstantno bio u vrhu top damage liste, a Grover i Mal’Damba u tandemu uspeli su da healuju duplo više nego Ying u timu D69.

Ipak, u trećoj partiji i District69 je odigrao double frontline strategiju koja je postala naročito popularna na ovom prvenstvu – Ruckus je bio top priority pick, još jedan champion koji inače nije naročito omiljen (a ni težak za igru). Ruckus i Makoa su ih i spasli u trenutku kada su gubili 3-1 i Abyss bio na korak od dobijene partije, ipak posle te odbrane na pointu i 3-2 D69 su uspeli da preokrenu na 4-3.

Double frontline je i u četvrtoj partiji doneo željeni rezultat za tim koji ga je igrao, u četvrtoj partiji – ponovo D69. Abyss je uspeo da osvoji prvi point, ali falilo im je pritiska da convertuju payload tj. da ga doteraju do baze D69. Nakon te odbrane i 1-1, D69 je lako osvojio sledeći point, odveo ga do baze Abyss-a i osvojio poslednji point za pobedu od 4-1.

U petoj partiji, Abyss je konačno zaboravio na Grovera, i to je ujedno bila partija koju su najubedljivije izgubili, posebno protiv Makoa + Ruckus frontline tandema koji je D69 ponovo uspeo da draftuje. Partija je trajala jedva sedam minuta – što je meč dalje odmicao, delovalo je da se D69 bolje privikavao na stil Abyss i definitivno su ih do kraja meča potpuno provalili, prošavši tako u veliko finale.

U drugom finalu sastali su se Burrito Esports i momci iz američkog Match Point – stolzey, doesupz, Kusqt, Smidgen i Wardoom.

Omiljena double frontline kombinacija za Burrito u prvoj partiji bila je Fernando + Makoa, dok su se Match Point odlučili za Barika i Ruckusa. Bilo je neizvesno – capture Burrita, defense Match Point-a, dvaput, ali bila je treća sreća za Burrito koji su svoj treći capture uspeli da convertuju i pobede sa 4-2. Stolzey je odigrao sjajno na damage championu Sha Lin-u, ali ne dovoljno dobro da se zasene Laizy i bonkar koji su igrali Cassie i Androxusa.

U drugoj partiji Match Point se domogao Fernanda i Ruckusa, ali to nije bilo dovoljno dobro – sa dva capture-a i jednim convertom, rezultat je bio 3-1 za Burrito pre poslednjeg pointa. Thiel je sa svojim Makoom bukvalno upropastio Match Point, povlačeći ih i izbacujući sa mape, i obezbedio sjajnu kontrolu pointa svom timu za pobedu od 4-1.

U trećoj partiji ponovo smo videli double frontline kombinaciju, ovog puta Makoa i Ruckus za Burrito. Ipak, Drogoz u Match Point-u obezbedio je potreban AOE damage da se Burrito zadrži dalje od pointa – makar u početku partije. Drugi capture bio je za Burrito, mada je Match Point kao i Burrito uspeo da se odbrani. 2-2, partija je mogla da krene u bilo kom smeru – desio se još jedan capture Match Point-a, još jedna odbrana Burrita, pa je sledeći capture bio odlučujući. Burrito je dobro započeo, ali previše su zone-ovali, pa je Match Point preuzeo kontrolu na point-u dok nisu i sami bili zbrisani Ruckusovim ultimateom za pobedu Burrita od 4-3.

Match Point se u četvrtoj partiji ponovo okrenuo double frontline-u, što je obezbedilo neizvesnu partiju, ali ne i pobedu – Burrito dobija 4-2 nakon dve odbrane, jednog capture-a i conversion-a. Jak fokus na Smidgen-a koji je igrao Mal’Dambu obezbedio je Burritu veći heal i sustain a karta Wrecker je do kraja partije smanjila efektivnost štitova Match Point-a na minimum, što im je na kraju donelo pobedu.

Finale

Veliko EU finale odigrali su District 69 i Burrito Esports, timovi koji su se do sada mnogo puta sastajali u evropskim takmičenjima i ESL-u. Desilo se ono što su mnogi priželjkivali – Best of 7 meč se i igrao u 7 partija, od kojih su neke bile veoma neizvesne.

Kao što smo već i navikli na Paladins Invitational turniru, drugi pick je imao prednost uzimanja double frontline-a, što su timovi iskoristili u svakoj partiji i u većini slučajeva to im je i donosilo pobedu. Bilo je veoma malo counter-pickova, veoma malo pokušaja da se neko od igrača ograniči na championa koga ne igra najbolje – npr, bonkar je gotovo uvek uzimao Sha Lina ili Androxusa koji su mu primarni pickovi i odigrao je apsolutno neverovatan meč koji mu je doneo titulu MVP-a turnira. Nije loše za zamenu!

Takođe, i Laizy je dobijao Evie gotovo u svakoj partiji – delovalo je da D69 uopšte nema nameru da je draftuje i tako je oduzme ovom igraču koji im je čuda napravio igrajući je. Možda je razlog bio taj što se ova dva tima odlično poznaju, možda u preteranom samopouzdanju igrača da mogu da se nose sa svakim igračem suprotnog tima, ali nismo videli puno strategije pre početka samih mečeva vezano sa pickove i mape, osim što su od mapa standardno bile banovane Fish Market i Timber Mill.

Najpre je poveo D69, ubedljivom pobedom od 4-0 na mapi Frog Isle. Na Jaguar Falls bili su manje ubedljivi, ali ipak su zabeležili pobedu od 4-3, posle čega kreće serija Burrita. Lagano su pobedili na Serpent Beach sa 4-2, dok je na Ice Mines D69 ispustio vođstvo od 3-2 i 99% posto na capture point-u za pobedu – Burrito je to nekako uspeo da preokrene i pobedio sa 4-3, convertom koji je jako teško izvesti na Ice Mines mapi zbog njene linearnosti i dužine. Ipak, to nije preterano omelo D69, jer su na sledećoj mapi Frozen Guard uspeli da zabeleže pobedu od 4-2. Ipak, Jaguar Falls su prelako prepustili Burritu, 4-0, što je njima dalo samopouzdanja da u poslednjoj mapi, Frog Isle, odigraju apsolutno neverovatno (bonkar je imao čak 22 streak i poginuo samo jednom – kada je sam skočio sa mape) i u velikom stilu dobiju finale pobedom od 4-0.

U prvoj sezoni Paladins očekuje nas potpuno razrađen sistem takmičenja, i biće ih više sa većim nagradnim fondovima, nove mape, novi championi… o svemu tome pisaćemo u narednim člancima!

Autor: Jana Glavonjić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: