Srbija

Petak, 28.04.2017.

11:37

Ljajić: Kriza u Makedoniji odbija investitore

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić ocenio je da je kriza u Makedoniji regionalni problem, jer će nestabilnost u regionu odvratiti investitore od ulaganja.

Izvor: Tanjug

Ljajić: Kriza u Makedoniji odbija investitore
Foto: Tanjug, arhiva

"Makedonija je deo Balkana i oni to posmatraju tako da se Balkan ponovo definiše kao neuralgično područje, zonu konflikta i to je odvraćajući element od investicija. Politička stabilnost je preduslov da neko uloži u ovo područje, dakle šalje se loša slika ne samo za Makedoniju, već i region", rekao je Ljajić za televiziju N1.

On je ocenio i da je situacija u Makedoniji posledica ne samo etničke, već i političke podele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

19 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

3 h

Podeli: