Sreda, 04.03.2015.

09:52

Bijeljini preti poplava

Civilna zaštita grada Bijeljina uputila je upozorenje stanovništvu zbog opasnosti od poplava.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP/Arhiva

"S obzirom na to da je visok nivo podzemnih voda, da je zemlja zasićena vlagom usled dosadašnjih padavina i da je trenutno visok vodostaj svih vodotokova na području grada, potencijalno je prisutna opasnost od izlivanja reka zbog prognoziranja novih obilnih padavina", navodi se u upozorenju koje prenosi RTRS.

Stanovništvo u Bijeljini, posebno u naseljima uz rečne i bujične vodotoke, pozvano je na maksimalnu opreznost.

Iz gradske Civilne zaštite sugerišu da građani preventivno sklone materijalna dobra koja bi mogla biti zaplavljena, a svim nadležnim gradskim službama naložena je maksimalna pripravnost za delovanje u slučaju potrebe.

U saopštenju Civilne zaštite u Bijeljini navodi se da su, prema prognozama Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, za danas i sutra najavljene obilne kišne i snežne padavine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: