Utorak, 03.03.2015.

11:11

"Otkrivanje ubice prioritet za RUS"

Istraga o ubistvu ruskog opozicionog lidera Borisa Nemcova je prioritet za ruske vlasti, izjavio je bivši ruski ombudsman za ljudska prava Vladimir Lukin.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

"Za naše vlasti je najvažnije da brzo pronađu ljude koji su planirali i izvršili ubistvo", rekao je Lukin novinarima posle komemoracije Njemcovu u moskovskom centru Saharov, prenosi TAS.

Rešavanje ovog ubistva ima presudni značaj za zdravo društvo u Rusiji, rekao je Lukin koji je proveo dva petogodišnja mandata na funkciji ombudsmana.

Sa tog položaja je otišao u martu 2014. godine.

Ovaj poznati aktivista za ljudska prava je rekao da nije moguće zamisliti da ljude, a naročito poznate ličnosti, ubijaju u blizini Kremlja i da počinioci tih zločina ostanu nekažnjeni, a zločini nerešeni.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je obećao da će biti učinjeno sve da organizatori i počinioci ubistva Njemcova dobiju odgovarajuću kaznu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: