Sreda, 13.10.2010.

17:04

Okončan štajk glađu u zatvoru

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Srbije saopštila je 80 osuđenika Okružnog zatvora u Novom Sada, prestali sa štrajkom.

Izvor: Beta

Default images

„Posle razgovora sa v. d. upravnikom, juče i danas, osuđenici su rešili da prestanu sa odbijanjem hrane“, navodi se u saopštenju.

„Bezbednosno stanje u Okružnom zatvoru u Novom Sadu ni u jednom trenutku nije bilo ugroženo, a sve redovne dnevne aktivnosti obavljaju se nesmetano", piše u saopštenju.

Prema navodima medija, grupa zatvorenika iz zatvora u Novom Sadu počela je štrajk zbog reketa koji trpi od druge grupe zatvorenika i činjenice, kako su naveli, da zatvorska uprava ništa ne preduzima da se taj problem reši.

Pojedini zatvorenici su kao razlog za protest navodili i lošu hranu i uslove života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: