Ponedeljak, 04.01.2010.

14:12

Lista projekata NIP-a

Lista projekata koje će finansirati Nacionalni investicioni plan sa 15,5 milijardi dinara, biće predata Vladi krajem januara, rekla je Verica Kalanović.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministarka za NIP Verica Kalanović je izjavila da će insistirati na poštovanju procedure i utvrđene dinamike radi veće efikasnosti realizacije projekata u 2010. godini. "Prijavljeno je 1.946 projekata, a biće podržani oni koji su tehnički spremni za realizaciju, koji su odraz potreba građana i koji stvaraju uslove za ekonomski razvoj", rekla je ministarka.

Prema njenim rečima, za nastavak izgradnje Koridora 10 NIP će uložiti pet milijardi dinara, od čega, za severni krak četiri milijarde i za tunel Straževica u Beogradu milijardu dinara. Za početak izgradnje autoputa Brograd-južni Jadran biće izdvojene dve milijarde dinara.

Ove godine će biti nastavljena izgradnja magistralnog puta Kragujevac-Batočina."Taj projekat predstavlja 'veliku kapiju' za Kragujevac i Šumadiju, kao i za šire okruženje koje će ovim putem biti povezano sa Evropom i stvoriti uslove za razvoj automobilskog centra", rekla je Kalanovićeva.

Ministarstvo će u 2010. godini nastaviti sa obukom zaposlenih u najnerazvijenijim opštinama radi podizanja kapaciteta za upravljanje projektima.

Sredstvima iz projektnih zajmova finansiraće se izgradnja mosta Zemun-Borča. Sa turskom "Eksim bankom" planirana je rekonstrukcija puteva Novi Pazar-Tutin i Novi Pazar-Sjenica, a 75 miliona evra projektnog zajma od Evropske investicione banke biće za infrastrukturu u gradovima.

Kalanovićeva je dodala da Ministarstvo za NIP želi da se maksimalno iskoriste raspoloživa predviđena sredstva i građevinska sezona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: