Nedelja, 06.09.2009.

15:09

Saučešće Srbije i ponuda pomoći

Predsednik Srbije Boris Tadić izrazio je saučešće bugarskom predsedniku Georgi Prvanovu povodom pogibije 15 bugarskih gradjana na Ohridskom jezeru u Makedoniji.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Predsednik Tadić poručio je Prvanovu da Srbija saučesvuje u bolu za tragično nastradalim državljanima Bugarske. Povodom tragedije u Ohridu, i premijer Srbije Mirko Cvetković izrazio je saučešće bugarskom kolegi Bojku Borisovu.

"Sa žaljenjem sam primio vest o tragediji koja se dogodila u Makedoniji. U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime upućujem Vam izraze dubokog saučešća i iskrenog saosećanja Vama i porodicama tragično nastradalih", navodi se u telegramu saučešća premijera Cvetkovića.

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izrazio je danas saučešće makedonskom ministru transporta i veza povodom pogibije putnika broda Ilinden na Ohridu i ponudio pomoć Ministarstva.

"Saučestvujemo u vašem bolu za postradalima u nesreći na Ohridu i spremni smo da vam pružimo svaku pomoć koja vam je potrebna", naveo je Mrkonjić u telegramu saučešća upućenom makedonskom ministru Miletu Janakievskom, koji je juče posle nesreće podneo ostavku.

U Ministarstvu za infrastrukturu Srbije navode da dva ministarstva imaju tesnu saradnju. Kako je ranije najavljeno, Janakievski je 10. septembra trebalo da poseti Srbiju i razgovara o aktuelnim problemima transporta i vazduhoplovstva.

Saučešće predsedniku Bugarske Georgi Prvanovu i građanima te zemlje izrazio je i zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Bugarski državljani poginuli su u jučerašnjoj nesreći turističkog broda "Ilinden" na Ohridskom jezeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: