Ponedeljak, 17.05.2021.

12:05

Hrvatski nadbiskup traži oproštaj od homoseksualaca

Mate Uzinić, riječki nadbiskup zatražio je danas od homoseksualnih osoba oproštaj zbog toga što se s razlogom mogu i dalje osećati odbačeni od Crkve.

Izvor: Tanjug

Hrvatski nadbiskup traži oproštaj od homoseksualaca
Ilustracija: Depositphotos/ Eillen_1981

Uzinić je povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije na svom fejsbuk profilu poručio da se, u skladu sa dokumentom Rimokatoličke crkve koju izdaje papa 'Amoris laetitia', Crkva mora ugledati na Gospodina Isusa, koji ide u susret svakoj osobi, bez izuzetka.

"U skladu s tim, kaže, dužni smo svaku osobu, bez obzira na njenu seksualnu orijentaciju, poštivati u njenom dostojanstvu i prihvatiti s poštovanjem i izbegavati svaki znak diskriminacije, posebno bilo koji oblik agresije i nasilja.

Poručio je, između ostalog, da mu je žao što još uvek ima katolika koji se sa ovim ne slažu. Posebno, kaže, ima onih koji misle da služe Hristu i Crkvi diskriminacijom, agresijom i nasiljem, uvredama i pogrdnim komentarima na račun homoseksualnih osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: