Petak, 02.03.2018.

08:16

Maduro pomerio datum izbora, sad je 20. maj

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro odložio je predsedničke izbore prvobitno zakazane 22. aprila za 20. maj, saopštila je izborna komisija.

Izvor: Beta/AFP

Maduro pomerio datum izbora, sad je 20. maj
Foto: Getty Images

Novi datum održavanja izbora dogovoren je s delom opozicije.

"Veoma sam srećan što je postignut dogovor sa opozicijom jer želim da napredujemo u procesu pomirenja", rekao je Maduro kasno sinoć.

Predsednik Venecuele iskoristio je ranije nesuglasice u opoziciji i organizovao je prevremene izbore, predviđene u decembru, u nadi da bude ponovo izabran za šestogodišnji mandat.

Promena datuma izbora dolazi posle zahteva upućenog UN-u da na glasanje uputi posmatrače.

Duboka politička i ekonomska kriza mesecima potresa Venecuelu, dok se Maduro, izabran 2013. godine, suočava s nepopularnošću 75 odsto gradjana, zbog te krize i velike nestašice osnovnih namirnica i lekova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: