Đaci ponovo na raspust? Oglasilo se Ministarstvo prosvete

Osnovci i srednjoškolci bi, zbog velikog broja đaka i profesora obolelih od respiratornih infekcija i gripa, mogli biti na neplaniranom mini-odmoru.

Izvor: Tanjug, Novosti

Sreda, 07.02.2024.

11:33

Đaci ponovo na raspust? Oglasilo se Ministarstvo prosvete
Foto: Profimedia

Kako su mediji preneli, đaci bi mogli da budu na odmoru od 12. do 16. februara. U klupe bi se vratili 19. februara.

Ministarstvo prosvete nije uputilo nikakav zahtev direktorima škola, koji se odnosi na izjašnjavanje po pitanju produžetka sretenjskog raspusta na celu sledeću nedelju, niti je ovakva inicijativa do sada stigla Ministarstvu prosveta.

Kako su za Tanjug iz Ministrstva prosvete rekli, kao i uvek, odluku o eventualnom produžetku raspusta zbog epidemiološke situacije Ministarstvo prosvete donosi na preporuku nadležne institucije Ministarstva zdravlja, odnosno Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", koji kontinuirano prati epidemiološku situaciju.

Pojedini mediji objavili su da su direktori beogradskih osnovnih i srednjih škola dobili jutros poruku od predsednika opštinskih aktiva direktora da se izjasne da li su za to da sretenjski raspust bude cele sledeće nedelje, koliko je učenika i zaposlenih na bolovanju, kao i predlog za nadoknadu nastave.

U Srbiji se Dan državnosti obeležava 15. i 16. februara, kada su neradni dani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: